Šešėlinė vyriausybė kreipsis į I. Šimonytės Vyriausybę: pateiks siūlymus, kaip gerinti valstybės tarnybą

Šešėlinė vyriausybė kreipsis į I. Šimonytės Vyriausybę: pateiks siūlymus, kaip gerinti valstybės tarnybą


Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) šešėlinė Vyriausybė dėl Valstybės tarnybos reformos ketina kreiptis į Ministrų kabinetą. Ketvirtadienį šešėlinės Vyriausybės posėdyje apsilankius prokuratūros, policijos ir teismų atstovams, „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pabrėžė, kad, įsiklausius į išsakomus valstybės tarnybos atstovų nuogąstavimus, reforma negali būti priimta.


„Mes buvome labai nustebinti, kai buvo bandoma skatinti klausimo nagrinėjimą Seime, buvo rengiamas neeilinis posėdis, tas nesuvokiama logine prasme, kadangi klausimas skubiai ir taip paruoštas negali būti priimamas. Pastabos dėl to, kad kompetencijos trūksta tiems, kurie rengia įstatymo projektas, matyt, yra paseka lygiai tos pačios valstybės tarnybos padėties, nes trūksta kompetentingų žmonių ir jei dar bloginsime situaciją, kompetencija tik mažės“, – ketvirtadienį LVŽS šešėlinės Vyriausybės posėdžio metu kalbėjo R. Karbauskis.


Išklausiusi suinteresuotas gerinti valstybės tarnybą specialistus atstovaujančias organizacijas, Šešėlinė Vyriausybė kreipsis į I. Šimonytės Vyriausybę ir pateiks siūlymus, kaip gerinti valstybės tarnybą ir užtikrinti valstybės darbuotojams bei pareigūnams orias darbo sąlygas bei atlyginimus.

REKLAMA


„Seime padarysime viską, kad neleistume šios pertvarkos priimti tokiame kontekste, kokiame dabar yra teikiama. Ir bandysime įsiklausyti, išgirsti ir priiminėjant kitų metų Lietuvos biudžetą, ir nagrinėjant Valstybės tarnybos pertvarkos įstatymą, kad to neįvyktų“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.


„Dabar turime pakoreguoti dokumentą, kurį ruošiame ir jį pateikti nebe šešėlinei, o tikrai Vyriausybei nuo šešėlinės Vyriausybės“, – sakė jis.


Dar šią savaitę generalinė prokurorė N. Grunskienė Seimo posėdžio metu atkreipė dėmesį, kad dėl nepatrauklių darbo sąlygų prokuratūra susiduria su iššūkiu prisitraukti naujus darbuotojus. Ji atkreipia dėmesį, kad šiais metais, nesusirinkus reikiamam norinčiųjų kandidatų skaičiui, neįvyko egzaminas į prokurorus, o prokuratūroje dirbantis kolektyvas – sensta.


Pasak N. Grunskienės, šiuo metu prokuratūroje dirba 607 prokurorai. 2021 metais tarnybą paliko 22 prokurorai, per 2022 – jau 20 prokurorų. Pasak jos, šiais metais į darbą priimti tik 4 nauji prokurorai. Generalinė prokurorė atkreipia dėmesį, kad mažėjant prokurorų skaičiui 2021–2022 metais prokuratūra atsisakė 12 vadovų pareigybių.


N. Grunskienė atkreipia dėmesį, kad prokuratūra, bandydama optimizuoti kaštus ir taupyti, negali užtikrinti prokurorams bei kitiems darbuotojams įprastų darbo sąlygų. Pasak jos, dėl lėšų trūkumo negali įrengti pakankamai darbo vietų darbui su slaptais tarnybos ir valstybės paslaptį sudarančiais dokumentais, neįmanoma ir periodiškai atnaujinti kompiuterinės ir kitos būtinos technikos, transporto.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)