Vilnius pradės šildymo sezoną: kainos – panašios kaip ir pernai

Vilnius pradės šildymo sezoną: kainos – panašios kaip ir pernai


Vilniaus savivaldybė ir Vilniaus šilumos tinklai pranešė, kad netrukus bus pradėtas šildymo sezonas.


Šildymas vilniečiams bus įjungtas jau nuo pirmadienio – spalio 17 dienos. Praėjusiais metais šildymo sezonas sostinėje pradėtas anksčiau – dar spalio 7 dieną.


Pirmiausia šiluma pasieks Fabijoniškių, Šeškinės, Pilaitės, Senamiesčio, Šnipiškių, Karoliniškių, Lazdynų, Naujosios Vilnios, Baltupių ir Grigiškių mikrorajonus. Antrą-trečią dienomis šildymas bus įjungtas Antakalnio, Žirmūnų, Pašilaičių, Viršuliškių, Justiniškių, Žvėryno, Naujamiesčio, Kirtimų mikrorajonuose. Vėliausiai šildymas bus pajungiamas Panerių, Naujininkų, Rasų, Vilkpėdės ir Verkių mikrorajonuose.


Vilniaus savivaldybės atstovai ramina, kad nepaisant Rusijos sukelto karo Ukrainoje, šildymo tiekimas bus stabilus, o kainos turėtų būti panašios kaip ir praėjusiais metais.


„Nors Ukrainoje siaučia karas ir Rusijos agresijos pasekmes netiesiogiai jaučia visa Europa, galime užtikrinti gyventojus, kad šildymo tiekimas bus stabilus, o kainos – panašios kaip praėjusiais metais. Laiku priimti teisingi sprendimai dėl mazuto ūkio atnaujinimo Vilniuje leido užtikrinti vienas mažiausių šildymo kainų visoje Lietuvoje – spalio mėnesį ji sieks 8,9 ct/kWh“, – teigia V. Benkunskas.


Sostinės gyventojai taip pat kviečiami kreiptis į Vilniaus savivaldybę dėl kompensacijų šildymui ir karštam vandeniui. Jos bus skiriamos visam šildymo sezonui.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)