Pokyčiai dėl saviizoliacijos trukmės jau trečiadienį: keisis ne tik laikas

Pokyčiai dėl saviizoliacijos trukmės jau trečiadienį: keisis ne tik laikas


Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako, kad jau yra susitarta dėl sprendimo trumpinti izoliacijos laikotarpį moksleiviams po artimo kontakto su COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu. Ministrės teigimu, trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) planuoja įteisinti pakeitimus tiek dėl izoliacijos laiko trumpinimo, tiek dėl nurodymų, kas turėtų tai daryti.


„Sprendimas dar nėra priimtas, jis yra rengiamas. Dėl jo jau yra daugiau mažiau susitarta ir tikrai ta izoliacijos trukmė trumpės. Svarstome, sakyčiau, kiek kitokį variantą mokykloms. Aš tikrai negalėčiau dar šiandien pasakyti, bet iki trečiadienio Sveikatos apsaugos ministerija planuoja sprendimą įteisinti operacijų vadovo sprendimu“, – antradienį LRT Radijui sakė ministrė.


J. Šiugždinienė, pažymėjusi, kad izoliacija bus trumpesnė (ko gero, sutrumpės nuo 14 iki 10 dienų), nenorėjo detalizuoti kitų apsvarstytų pakeitimų. Anot jos, šis klausimas kelia diskusijas, tad apie jį, galutinai priėmus sprendimus, informuos pakeitimus priimančios institucijos.


„Bus trumpesnė izoliacija ir tai, kas izoliuojasi, kas turėtų izoliuoti mokyklose. Šį klausimą sprendžiame. Tikrai labai daug diskusijų, todėl konkretizuoti nenorėčiau, nes tai nėra mano atsakomybių sritis. Bet sprendžiame du aspektus: trumpesnę ir kas turėtų izoliuotis. Tai yra labai svarbūs sprendimai“, – apibendrino J. Šiugždinienė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)