G. Landsbergis atkirto R. Karbauskiui: priklaupti ant kelių prieš teroristą yra nepriimtina

G. Landsbergis atkirto R. Karbauskiui: priklaupti ant kelių prieš teroristą yra nepriimtina


Priklaupti ant kelių prieš Lietuvą terorizuojančią Baltarusiją būtų nepriimtina, sako iš vizito Irake grįžęs užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Taip jis sureagavo į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio samprotavimus, kad Lietuvai reikėtų ieškoti diplomatinių ryšių būtent su Aliaksandro Lukašenkos režimu, taip bandant išspręsti nelegalios migracijos problemą.


„Nežinau... Kai teroristas tave terorizuoja, pradėti su juo derybas reiškia jam duoti daugiau erdvės. Manau, kad tai būtų klaidingas sprendimas, ir aš jo nerekomenduočiau. Man rodos, dabar mes dar turime instrumentų išardyti besiformuojančiam tinklui ir natūralių partnerių atsiranda“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje iš žurnalisto išgirdęs R. Karbauskio siūlymą atsakė G. Landsbergis.


Ministrų Kabineto nariai šią savaitę lankėsi patirties nelegalios migracijos valdyme turinčioje Graikijoje, Turkijoje, iš kurios oro uostų migrantai atvyksta į Minską, ir Irake, kurio piliečiai ir sudaro didžiausią nelegalų srautą. Tačiau „valstiečių“ lyderis mano, kad tai yra nepakankamos diplomatinės priemonės.

REKLAMA


„Šnekant apie Iraką, taip atrodo, kad dalis tų imigrantų yra irakiečiai, bet vėlgi, ką tai gali duoti? Aš manau, kad pirmiausias raktas šitam sprendimui yra Baltarusija, Rusija. Aišku, kad mums reiks anksčiau ar vėliau ieškoti diplomatinių kelių, šnekėtis“, – „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo R. Karbauskis.


Visgi į tai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas atkirto sakydamas, kad Lietuvai nereikėtų nusižeminti prieš terorizmą vykdantį A. Lukašenką.


„Nulenkti galvą, priklaupti ant kelių prieš teroristą, atleiskite, man tai yra visiškai nepriimtina“, – teigė konservatorių lyderis, kartu pabrėždamas, kad Lietuva gali pasinaudoti teisiniais įrankiais ir taip suvaldyti nelegalios migracijos srautus.


„Niekas nenori tapti auka nelegalios migracijos tinkle. Ar tai būtų Turkija, ar Irakas, visi iš esmės supranta, kad Lietuva turi ir viešumo galią. Mes aiškiai kalbame, įvardijame, juo labiau mes turime įrodymų, gausybę liudininkų. 800 žmonių yra atėję iš Irako. Vadinasi, yra 800 potencialių liudininkų, kurie papasakoja, kas už jų kelionės stovi, kas yra atsakingi žmonės. Tai nėra beveidžiai piratai, dingę šešėlyje ir rūke. Tai yra agentūros, kurios dirba. Mes turime ieškoti teisinių būdų apginti mūsų valstybę“, – įsitikinęs G. Landsbergis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>