Įvertino išsiskyrusias prezidento ir valdančiųjų nuomones dėl Vengrijoje priimto įstatymo: pyktis nereikėtų

Įvertino išsiskyrusias prezidento ir valdančiųjų nuomones dėl Vengrijoje priimto įstatymo: pyktis nereikėtų


Pastarąją savaitę išsiskyrusias prezidento Gitano Nausėdos ir dešiniųjų valdančiosios daugumos lyderių nuomones dėl Vengrijoje priimto įstatymo, kuriuo draudžiama nepilnamečiams suteikti prieigą prie medžiagos LGBTQ tema, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis laiko natūraliu. Jo teigimu, dėl to pyktis nereikėtų, tiesiog, akcentuoja ministras, būtina išlikti garbingiems prieš savo rinkėjus.


„Man atrodo, kad yra visiškai natūralu, jog vertybiniais klausimai mes turime nuostatas, dėl kurių mes ir esame išrenkami. Jeigu to neslepiame rinkimuose, jas akivaizdžiai pristatote ir joms atstovaujame...“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Landsbergis.


„Pyktis dėl to nereikėtų ir aš nematau, kad tai grėstų ateityje, tačiau lygiai taip pat reikia išlikti garbingiems tiek prieš save, tiek ir prieš savo rinkėjus. Kitaip tariant, reikia tiesiog vadovautis tuo, ką sakei nuolatos“, – pridūrė Lietuvos diplomatijos vadovas.


Išsiskyrė nuomonės dėl ES lyderių kritikuotos Vengrijos


Pastarąją savaitę išsiskyrė prezidento ir valdančiosios daugumo lyderių požiūris į tai, kokios laikysenos Lietuva turėtų būti Vengrijos, kuri priėmė įstatymą, draudžiantį nepilnamečiams suteikti prieigą prie informacijos LGBTQ tema, atžvilgiu.

REKLAMA


Prezidentas Gitanas Nausėda, pastarąją savaitę dalyvaudamas Europos Vadovų Taryboje, užstojo LGBTQ bendruomenę diskriminuojantį įstatymą priėmusią Vengriją ir pareiškė, kad ne visa kritika, tenkanti Viktoro Orbano vadovaujamai Vengrijos Vyriausybei, yra teisinga. Prezidentas taip pat nepasirašė didžiosios ES valstybių narių dalies pasirašyto pareiškimo, kuriame reiškiamas nerimas dėl Vengrijoje išleisto įstatymo.


Tuo metu kiek anksčiau analogišką susirūpinimą reiškiantį laišką pasirašė Lietuvos užsienio reikalų ministerijos atstovas. Taip pat valdančiosios daugumos lyderiai pažymėjo manantys, kad Vengrijos vyriausybę tikrai yra dėl ko kritikuoti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)