M. Sinkevičius apie pradinukų grįžimą į mokyklas: pagrindinis iššūkis – mišrus mokymasis

M. Sinkevičius apie pradinukų grįžimą į mokyklas: pagrindinis iššūkis – mišrus mokymasis


Pirmadienį pradinukams grįžus į mokyklas, pagrindinis iššūkis mokytojams bus mišrus mokymo būdas, kai dalis mokinių yra klasėje, o dalis pamokas stebi nuotoliniu būdu, teigia Savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius. Jis pažymi, kad šiuo metu, daugelis mokyklų kontaktinį mokymą atnaujino sklandžiai, tačiau ne visi mokytojai savo iniciatyva atlieka COVID-19 testus.


M. Sinkevičius teigia, kad šiuo metu 46 savivaldybėse, kuriose galima atnaujinti kontaktinį mokymą, veikia apie 300 mokyklų ir daugiau nei 2000 klasių. Daugelis mokyklų, pasak Jonavos mero, su didesnėmis problemomis nesusidūrė. Tačiau pagrindinis iššūkis, pasak jo, yra mišraus mokymo užtikrinimas, kai nevedant pradinuko į mokyklą, jis turi galimybę mokytis ir nuotoliniu būdu.


„Iš mokytojo perspektyvos, lyg ir esi klasėje, lyg ir mokai vaikus, bet turi tuo pačiu pabandyti neužmiršti dėstyti dalykus ir nuotoliniu būdu esantiems vaikams“, – Eltai teigė socialdemokratas M. Sinkevičius.


Jonavos meras pažymi, kad dauguma tėvų mokinius renkasi vesti į mokyklas. Tačiau net ir vienas vaikas, pamoką stebintis internetu, reikalauja papildomo mokytojų dėmesio, o tai kelia ir papildomų iššūkių.

REKLAMA


„Absoliuti dauguma tėvų veda į mokyklas. Tiesa, yra pavieniai atvejai, kai renkamasi mokytis nuotoliniu būdu, bet tai yra nedideli skaičiai. Bet ar vienas mokinys ar dešimt, tai tu turi dirbti ir su klase, ir dėstyti tą patį tave stebintiems internetu, nuotoliniu būdu. Tai vienu metu vos ne dviejose vietose reikia būti“, – tvirtino socialdemokratas.


M. Sinkevičius: ne visi mokytojai atsakingai žiūri į testavimą


Kalbėdamas apie mokytojų testavimo skaičius, M. Sinkevičius teigė, kad jie savivaldybėse yra gan skirtingi. Jo nuomone, mokytojus reikia skatinti testuotis, nes ne visi jie, pasak Jonavos mero, imasi iniciatyvos ir į testavimą žiūri atsakingai.


„Ir aš ir kiti kolegos organizavom nuotolinius susitikimus su įstaigų vadovais, prašome atkreipti kolektyvo narių dėmesį. Reikia prašyti, reikia priminti. Nėra taip, kad visada rodomas dėmesingumas ir noras testuotis“,– kalbėjo M. Sinkevičius.


Jis taip pat pripažino, kad abiturientams leidus organizuoti konsultacijas kontaktiniu būdu, kai konsultacijoje turi dalyvauti ne daugiau nei 5 abiturientai, siekiant užtikrinti šį reikalavimą gali iškilti problemų dėl pavežėjimo regionuose. Tačiau sudaryti konsultacijų grafikai ir prioritetų skyrimas daugiausiai dėmesio reikalaujantiems mokiniams, leis užtikrinti šio reikalavimo laikymąsi, įsitikinęs socialdemokratas.

REKLAMA


„Ministerija komunikavo, kad konsultacijas fokusuokim į abiturientus, kuriems sunkiau pasiruošti patiems, kuriems reikia daugiau dėmesio. Reikės fokusuotis į tikslines grupes. Kiekvienas dalykininkas žino savo klasę, kas yra savarankiški ir gali pasiruošti egzaminams ir kam reikia pagalbos“,– teigė M. Sinkevičius.


Nuo pirmadienio į 46 savivaldybių mokyklas sugrįžo pradinukai. Praėjusią savaitę Švietimo, mokslo ir sporto ministerija paskelbė, kad savivaldybės, kuriose per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų naujų koronaviruso susirgimų rodiklis yra mažesnis nei 200, gali atnaujinti mišrų pradinukų ugdymą.


Mišrų ugdymą atnaujinusios pradinio ugdymo įstaigos turi užtikrinti valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus dviejų metrų atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)