J. Narkevičius apie A. Lukašenkos grasinimus dėl krovinių nukreipimo: Lietuva nukentėtų, bet ne drastiškai

J. Narkevičius apie A. Lukašenkos grasinimus dėl krovinių nukreipimo: Lietuva nukentėtų, bet ne drastiškai


Baltarusijos tariamam prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai grasinant nukreipti krovinius nuo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto, susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad tuo atveju, jei tai būtų įgyvendinta, Lietuva nukentėtų, tačiau ne drastiškai.


„Nukentėjimas būtų, tik jis nebūtų toks drastiškas. Žinome, kad Klaipėdos jūrų uosto veikla priklauso nuo sėkmingos uosto pakrantėje (veikiančių – ELTA) įmonių veiklos. Jų krova tiesiogiai priklauso nuo atplaukiančių laivų, nuo jų didėja uosto pajamos. 30 proc. Klaipėdos jūrų uosto įmonių krovinių yra iš Baltarusijos, „Lietuvos geležinkeliai“ perveža apie ketvirtadalį visų krovinių“, – LRT radijui antradienį sakė J. Narkevičius.


Vis dėlto jis teigė, kad šiuo metu tai galima vertinti kaip politinį pagrasinimą.


„Šiuo metu tai yra politinis pagrasinimas. Mes palaikome nuolatinį kontaktą su Klaipėdos jūrų uosto direkcija ir „Lietuvos geležinkeliais“, su kitų institucijų vadovais. Šiuo metu jokių prekių gabenimo sutrikimų per Lietuvą, per jūrų uostą nėra. Aptarinėjame situaciją ir ruošiamės, jeigu toks būtų politinis sprendimas“, – sakė susisiekimo ministras.  

REKLAMA


Ministras taip pat akcentavo bendrus Lietuvos ir Baltarusijos planus gerinant susisiekimo infrastruktūrą.


„Glaudžiai bendravome su atitinkamu ministru ir turėjome ilgalaikių planų, kad visa susisiekimo sektoriaus infrastruktūra veiktų. Mes kalbėjome apie pasienio ruožų sutvarkymą, apie ilgalaikį prekių gabenimą, be to, dabartiniu metu baigiamas konkursas Medininkų pasienio ruožo didelei rekonstrukcijai“, – kalbėjo J. Narkevičius.


A. Lukašenka rugpjūčio pabaigoje pagrasino, kad Baltarusija atsakys į planuojamas įvesti sankcijas, skelbė valstybinė naujienų agentūra "Belta".


„Nurodžiau vyriausybei parengti priemones, kad visi prekybos srautai iš Lietuvos uostų būtų nukreipiami į kitus. Pamatysime, kaip jiems seksis po to. Mūsų krovinių srautai yra atsakingi už 30 proc. Lietuvos biudžeto. Ko dar jiems reikia? Jie per daug gerai apie save galvoja. Parodysime jiems jų vietą“, – sakė A. Lukašenka.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)