V. Pranckietis apie siūlymą atsisakyti Seimo viešbučio: „Gražiai skamba, bet įgyvendinti neįmanoma“

V. Pranckietis apie siūlymą atsisakyti Seimo viešbučio: „Gražiai skamba, bet įgyvendinti neįmanoma“


Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, vertindamas siūlymą atsisakyti Seimo viešbučio, sako, kad apie tai jau anksčiau daug kartų buvo diskutuota ir šį kartą, jo nuomone, priimti tokį sprendimą tikriausia nepavyks.


„Prieš trejus metus diskutavome apie tai. Tai buvo ne pirmoji diskusija, kad Seimo viešbutį galima  būtų parduoti kaip brangų objektą. Diskusijos vyko, ar statytis naują viešbutį ar suteikti žmonėms galimybę kažkaip kompensuojant išlaidas apsigyventi bet kur. Tas klausimas kilo jau daug kartų ir turbūt nebus padaryta nieko“, - trečiadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.


Jo nuomone, tai gražiai skambantis siūlymas, kurio neįmanoma įgyvendinti.


„Manau, kad šioje Seimo kadencijoje tikrai niekas nesiims sprendimo. Šitas pateiktas projektas yra gražiai skambantis, bet jo neįmanoma kaip nors įgyvendinti“,- sakė V. Pranckietis.


Jis nemano, kad šios kadencijos Seimas turėtų priiminėti sprendimus kitai kadencijai.


„Mes neturėtume priimti sprendimo kitiems parlamentarams. Mes turėtume tokius sprendimus priiminėti ir prisiimti atsakomybę už tuos sprendimus“, - sakė V. Pranckietis.

REKLAMA


Jis paminėjo diskusijas dėl naujo viešbučio statybų, bet, anot jo, nebuvo vieningos nuomonės, kad tos statybos būtų pradėtos.


„Mano idėja buvo ta, kad teritorijoje prie Seimo atsirastų viešbutis ne tik Seimo nariams, bet ir Seimo svečiams, kad būtų bendra saugoma teritorija, bendras įėjimas, kad būtų daug automobilių stovėjimo vietų, kad kiekvienas pakviestas į Seimą žmogus turėtų kur pasistatyti automobilį. Taip būtų parodytas dėmesys žmonėms, kurie atvyksta į Seimą. Tokie siūlymai neturėjo palaikymo ir iki šiol nieko nėra padaryta“, - sakė  V. Pranckietis.


Dėl Seimo viešbučio naudojimo parlamento vadovas, kuris sako turįs ten „specialius  apartamentus“ nemato didelės problemos.


„Jeigu ten gyvena 80 ar 100 narių ir nuskambėjo 3 kažkokie faktai, tai atrodo, kad dangus negriūva. Jeigu tie žmonės naudojasi pagal galiojančias taisykles, tai tikrai jie nieko nepažeidinėja‘ ,- sakė V. Pranckietis.

REKLAMA


Seimo narė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė siūlo atsisakyti skandalų nuolat lydimo Seimo viešbučio ir jį parduoti.


Trečiadienį ji įregistravo Statuto pataisą, kurioje siūloma pripažinti negaliojančiu Seimo statuto straipsnį, kuriame numatomas Seimo narių aprūpinimas gyvenamosiomis patalpomis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)