I. Šimonytė: kaip ir 2019 m., pasaulis neapsivertė aukštyn kojomis

ELTA / Andrius Ufartas


Antrajame prezidento rinkimų ture pralaimėjimą patyrusi Ingrida Šimonytė sako, kad jai pralaimėjimus rinkimus, kaip ir prieš penkerius metus, „pasaulis neapsivertė aukštyn kojomis“. Premjerė tikino, kad jai asmeniškai svarbus pasitikėjimas, kurį gavo iš rinkėjų.


„Taip pat, kaip ir 2019 m., pasaulis neapsivertė aukštyn kojomis. Kažkuria prasme esame ten pat, kur buvome iki rinkimų batalijų. Prezidentas perrinktas tas pats, su kuo jį ir sveikiname. O aš noriu padėkoti tiems žmonėms, kurie išreiškė man pasitikėjimą ir pirmajame, ir antrajame ture, nepaisant to, kad buvo visokių ir diskusijų, ir teorijų, ir išankstinių įsitikinimų“, – pirmadienį spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.


„Vis tiek manau, kad tas pats pasitikėjimas, kurį gavau asmeniškai man yra labai svarbus, jis yra mano pagrindinis darbo motyvatorius. O dabar prasidėjo pirmadienis, nauja darbo savaitė, nauji darbai, nauji įsipareigojimai, dirbame toliau“, – kalbėjo ji.

REKLAMA


Sekmadienį vyko prezidento rinkimų antrasis turas. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 49,61 proc. piliečių.


Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, šiuose rinkimuose G. Nausėda surinko 74,43 proc. rinkėjų balsų. Jam oponuojanti premjerė Ingrida Šimonytė sulaukė 24,06 proc. rinkėjų palaikymo.


VRK duomenys rodo, kad G. Nausėda nugalėjo visose savivaldybėse.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)