4 procentų šalies gynybai idėjai – palaikymas iš Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto

Lietuvos kariuomenės nuotr.


Naujasis Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Pocius sveikina verslo iniciatyvą šalies gynybai skirti 4 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP).


„Aš sveikinu kiekvieną iniciatyvą, susijusia su valstybės saugumu ir gynyba. Džiugu, kad žmonės supranta, jog valstybės gynimas nėra tik kariuomenės reikalas, bet ir visos visuomenės“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė A. Pocius.


NSGK pirmininkas akcentavo, kad karo atveju į šalies gynybą tiesioginiu ar netiesioginiu būdu turės įsitraukti visa visuomenė. Dėl to, jo teigimu, inicijuojama komendantūrų sistema.


„Su krašto apsaugos ministru Laurynu Kasčiūnu inicijuojame, kad kiekviename rajone ir mieste būtų aktyvuotos karo komendantūros, kurios tampriai bendradarbiautų su savivaldybėmis ir jų administracija“, – komentavo NSGK pirmininkas.


„Žiūrėkite į tą pačią Ukrainą, į karą yra įsitraukusi visa visuomenė, bent jau didžioji jos dalis. Ir kiekvienas supranta, kad nuo jo priklauso tam tikri dalykai. Karys negali būti alkanas, kažkas turi išauginti ir paruošti maistą. Tam kad karinė technika važiuotų, ji turi būti suremontuota, iš kažkur turi būti gaunami degalai“, – aiškino jis.

REKLAMA


Siekdami suvienyti visuomenę ir paskatinti politikus kuo greičiau susitarti dėl 4 proc. BVP skyrimo gynybai, pilietiškai nusiteikę Lietuvos verslai ir organizacijos kovo pabaigoje susijungė į iniciatyvą „4 procentai“. Ją inicijuoja asociacija „Unicorns Lithuania“, Lietuvos verslo konfederacija (LVK) ir Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK).


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)