T. Povilauskas apie bankrotų statistiką: tai vienas teigiamai stebinančių verslo aplinkos rodiklių

Rokas Lukoševičius/BNS


Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje pradėtų bankrotų procesų skaičius buvo mažesnis negu prieš metus, pastebi ekonomistas Tadas Povilauskas.


Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybos duomenimis, pirmąjį 2023 m. Lietuvoje pradėtas 541 bankroto procesas, kai pernai per tą patį laikotarpį – 658. Palyginimui, pirmaisiais 2018 ir 2019 m. pusmečiai rodikliai siekė atitinkamai 1130 ir 852.


„Man tai vienas iš labiausiai teigiamai stebinančių verslo aplinkos rodiklių, rodančių, kad per pastaruosius keletą ketvirčių verslo rezultatai, nepaisant buvusių energetinių išteklių kainų šuolio, 20 proc. viršijančios infliacijos ir pradėjusių augti palūkanų normų, liko tokie, kurie palaiko ir įmonių mokumą, ir likvidumą“, – feisbuke parašė jis.


Ekonomistas priminė, kad baigiantis pandemijai ir valdžios paramoms labai natūraliai buvo galima tikėtis, kad bankrotų lygis greitai grįš į priešpandeminį 2018–2019 m. lygį.


„Tačiau to kol kas mūsų šalyje nematome, priešingai negu daug kur Europoje. Esame rinkos ekonomika ir bankrotai yra neišvengiami. Ir jų bus daugiau“, – sakė T. Povilauskas.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)