V. Čmilytė-Nielsen: dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose neapsisprendžiau

V. Čmilytė-Nielsen: dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose neapsisprendžiau


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia dar nesanti apsisprendusi dėl kandidatavimo ateinančiuose prezidento rinkimuose. Parlamento vadovė tikina dėl šios priežasties nesureikšminanti ir ne itin jai palankių naujausios visuomenės apklausos rezultatų, kuriuose respondentų buvo prašyta įvadinti politiką, kurį palaikytų artėjančiuose prezidento rinkimuose.


„Aš jų ypatingai nevertinu, kadangi neturiu apsisprendimo kandidatuoti prezidento rinkimuose, tai yra labai hipotetiniai pasvarstymai. Ir, manau, kad kol tokio sprendimo neturiu, nuo vertinimų ir turėčiau susilaikyti“, – LRT radijui teigė V. Čmilytė-Nielsen.


„Matyt, kai politikoje esi ne vienerius metus išgyventi emocijas dėl apklausų rezultatų rinkimų, kuriuose šiuo momentu neplanuoji dalyvauti, būtų turbūt šiuo metu net neleistinas emocijų švaistymas“, – taip pat pažymėjo ji.


Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ 2022 metų rugsėjo 20 - 30 dienomis, naujienų portalo DELFI užsakymu, atliko visuomenės nuomonės apklausą. Apklausa rodo, kad pezidentas Gitanas Nausėda yra realiausias kandidatas dar kartą užimti prezidento postą. Tuo tarpu antrasis reitingų lentelės vietoje – buvęs Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė. Jis nuo šalies vadovo atsiliekantis bene dvigubai.


Tuo tarpu V. Čmilytę-Nielsen rugsėjo mėnesį prezidento rinkimuos ebūtų paliakę 2 proc. apklaustųjų. Už Seimo pirmininkę daugiau palaikymo sulaukė pemjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis, taip pat visuomenininkas Andrius Tapinas ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)