A. Anušauskas: pasibaigus „referendumams“, Rusija pasienio teritorijose gali įvesti karinę padėtį

A. Anušauskas: pasibaigus „referendumams“, Rusija pasienio teritorijose gali įvesti karinę padėtį


Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas mano, kad pasibaigus pseudo „referendumams" Ukrainos laikinai okupuotose teritorijose, Rusijos pasienio ruože gali būti įvesta karo padėtis.


Tai, pasak ministro, apribotų rusų galimybes išvykti iš šalies.


„Aš manau, kad gandai apie karinės padėties įvedimą pasienio teritorijose, ar jos ribotųsi su Ukraina arba kur nors kitur, tai nėra vien gandai. Jie gali įvesti. Bet, nepaisant to, kad Rusijos valdžia nepaiso nei Rusijos konstitucijos, nei įstatymų, jie vis tiek žiūri į tą raidę.


Pagal raidę referendumai ir bet kokios apklausos negali įvykti karo padėties metu“, – po pirmadienį įvykusio Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio teigė A. Anušauskas.


„Tai jie, matyt, taikosi. Kada baigiasi – 27 dieną. Vadinasi, 28 dieną lauksime karo padėties įvedimo. Arba sustiprinto režimo pasienio zonose“, – pridūrė jis.


Trečiadienį Vladimiras Putinas pasakė kreipimąsi į tautą, kuriame pareiškė, kad šalyje skelbiama dalinė mobilizacija. Žinia apie mobilizaciją sukėlė gyventojų neramumus – protestų metu sulaikyta daugiau kaip 1 tūkst. rusų.


Oro linijų ir kelionių agentūrų duomenimis, trečiadienį paaiškėjo, kad šią savaitę beveik visi skrydžiai iš Rusijos jau užsakyti – žmonės, nenorintys dalyvauti kare, bando išvykti iš šalies.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)