Socialdemokratai – apie D. Kreivį ginančią I. Šimonytę: ką ji slepia?

Socialdemokratai – apie D. Kreivį ginančią I. Šimonytę: ką ji slepia?


Seimui rengiantis balsuoti dėl nepasitikėjimo energetikos ministru Dainiumi Kreiviu, socialdemokratai reiškia nuostabą dėl premjerės Ingridos Šimonytės žodžių, esą ji turi dar daugiau klausimų ministrui negu opozicija, teigiama Lietuvos socialdemokratų partijos pranešime.


„Jeigu ministro darbas vyriausybės vadovei kelia tiek daug klausimų, kodėl ji nepasidalija savo abejonėmis ir turima informacija su visuomene? Ar tai reiškia, kad premjerę ir ministrą sieja bendros paslaptys?“ – klausia socialdemokratų Seimo frakcijos seniūnas Gintautas Paluckas.


Socialdemokratai: artėjant interpeliacijai D. Kreivys griebėsi melo


D. Kreiviui pareiškus, esą nei opozicija, nei ekspertai niekada neturėjo jokių priekaištų nei dėl liberalizacijos, nei dėl „Perlas energijos“, socialdemokratai įspėja, kad artėjant interpeliacijai ministras griebiasi melo.


„Ar ministro tokia prasta atmintis, kad jis neprisimena kelių mėnesių senumo įvykių, ar jis paprasčiausiai meluoja mėgindamas apsiginti nuo interpeliacijos? Nejaugi ministras mano, kad žmonių atmintis tokia „trumpa“? Socialdemokratai susitiko su D. Kreiviu dar lapkritį, po to gruodį, o balandį ir gegužę viešai kreipėmės į atsakingas institucijas dėl galimų elektros rinkos liberalizavimo pavojų. Tiesiai sakėme, kad žmonės verčiami rinktis aklai ir bus apgauti, įvilioti į didelių kainų spąstus. Ministras už tai turėtų prisiimti pilną politinę atsakomybę ir pasitraukti pats, nelaukdamas interpeliacijos pabaigos“, – įsitikinęs G. Paluckas.

REKLAMA


„Dar gegužės mėnesį kreipėmės į Konkurencijos tarybą, raginome visas atsakingas tarnybas ištirti situaciją elektros tiekimo rinkoje, vadinamųjų nepriklausomų tiekėjų tinkamumą. Ne kartą raginome atidėti vadinamojo nepriklausomo elektros tiekėjo pasirinkimą gyventojams. Tuo tarpu D. Kreivys tik gąsdino, kad atidėjus liberalizaciją gresia nelaimės“, – primena parlamentaras.


Dėl įtartinų Energetikos ministerijos veiksmų socialdemokratai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Prašyme prokurorams nurodoma, kad konservatoriaus Dainiaus Kreivio vadovaujama ministerija galimai pažeidė Energetikos įstatymą: tinkamai nekontroliavo elektros tinklo liberalizacijos proceso, aplaidžiai vertino rizikas vartotojams, o nepriklausomo elektros tiekimo leidimą galėjo gauti „praktiškai bet kas“.


Apgauti šimtai tūkstančių vartotojų


Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė dar pavasarį ragino atsakingas institucijas „nemiegoti“.


„Trys kritiškai svarbios įstaigos, valstybės vardu galinčios ir turinčios ginti vartotojų interesus, ir toliau miega. Kalbu apie Konkurencijos ir Vartotojų teisių apsaugos tarnybas bei Energetikos reguliavimo tarybą. Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba galėtų veikti kur kas plačiau: imtis plataus ir išsamaus tyrimo, išanalizuoti, kas dedasi su nepriklausomais elektros tiekėjais ir jų kainodara. Žiniasklaida yra aprašiusi dešimtis istorijų, kaip yra apgaudinėjami žmonės“, – ragino V. Blinkevičiūtė.


„180 tūkst. vartotojų yra apgauti, valstybei ir jos žmonėms padaryta didžiulė žala. Privalu detaliai išsiaiškinti, kodėl taip atsitiko. Juk jei ir toliau nebus tinkamos tiekėjų priežiūros, tokios istorijos gali pasikartoti“, – sakė V. Blinkevičiūtė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>