J. Šiugždinienė: problemų su ukrainiečių vaikų ugdymu tikrai neturime

J. Šiugždinienė: problemų su ukrainiečių vaikų ugdymu tikrai neturime


Prasidėjus naujiems mokslo metams, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad Lietuvoje yra pakankamai ukrainiečius galinčių priimti ugdymo įstaigų, todėl problemų dėl jų ugdymo, anot jos, nekyla.


Ministrė taip pat atkreipia dėmesį, kad šiuo metu Lietuvoje yra ne viena mokykla, registravusi ukrainiečių programos įgyvendinimą.


„Mes tikrai neturime jokios problemos su ukrainiečių vaikų ugdymu. Lietuvių mokyklose jie yra registravęsi, yra dalis, kurie nesiregistravę ir savivaldybė šiuo metu tų šeimų ieško ir kviečia individualiai, jog vaikai būtų registruoti mokyklose nepaisant to, kad mokosi galbūt nuotoliniu būdu.


Lietuva tikrai turi pakankamai švietimo įstaigų, bendrų ugdymo mokyklų, kad galėtų priimti ukrainiečius“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė J. Šiugždinienė.


Be to, ministrė teigia nematanti problemų, kad Klaipėdoje steigiama Ukrainos mokykla nuo rugsėjo 1-osios neatvėrė durų. Anot jos, yra ir kitų ugdymo įstaigų, registravusių ukrainiečių programą.

REKLAMA


„Mes tikrai nematome kažkokios tai tragedijos, kad ta mokykla įsisteigs Klaipėdoje galbūt vėliau (...). Mes jau turime vieną privačią ukrainiečių programą vykdančią mokyklą, yra dvi Klaipėdoje mokyklos, kurios registravo ukrainiečių programos įgyvendinimą.


Taigi mes turime pakankamai įvairių galimybių. O čia yra toks konkretus atvejis, kur tikrai padedame ir palaikome, bet tai mokyklai reikia susitvarkyti dokumentus, patalpas, turėti mokytojus ir paleisti tą ugdymo procesą“, – nurodė J. Šiugždinienė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)