A.  Anušauskas: Baltarusija pajėgi vykdyti tik V. Putinui palankią dezinformacinę kampaniją prieš Ukrainą

A.  Anušauskas: Baltarusija pajėgi vykdyti tik V. Putinui palankią dezinformacinę kampaniją prieš Ukrainą


Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad šiuo metu Baltarusija turi galimybes prieš Ukrainą vykdyti tik dezinformacinę kampaniją.


„Žinoma, Lukašenka stengiasi laviruoti, bet, kita vertus, jo laviravimo galimybes numato jo paties karinės galimybės. Baltarusija nėra stiprioji pusė, kuri savarankiškai imtųsi kokių nors agresyvių veiksmų be Rusijos paramos ir tiesioginio dalyvavimo.


Bet kadangi pačioje Baltarusijoje Rusijos kariuomenė sumažėjo – ji neišėjo, tačiau jos ženkliai sumažėjo – tai ji pajėgi tik vykdyti kokią retorinę, Putinui palankią dezinformacinę kampaniją prieš Ukrainą. Kol kas ne daugiau“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė A. Anušauskas.


Pasak jo, Aliaksandro Lukašenkos režimo valdoma Baltarusija ir toliau pasaulio valstybių akyse išlieka kaip Kremliaus pradėto brutalaus karo prieš Ukrainą bendrininkė.


„Baltarusija visur yra įvardinama kaip Rusijos satelitė. Šiuo atveju jos padėtis niekaip nepasikeitusi – ji savo teritoriją suteikia Rusijos agresyviai politikai vykdyti. Perspektyvų ar pokyčių, kaip ir dėl Putino, taip ir dėl Lukašenkos, nenumatome“, – pažymėjo krašto apsaugos ministras.


NATO trečiadienį paskelbė, jog Rusija kelia „didžiausią ir tiesioginę grėsmę“ jos narių taikai ir saugumui.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)