V. Blinkevičiūtė išjuokė „valstiečių“ jau keliamą A. Verygos kandidatūrą į premjerus: „Nusprendė, kad jie jau daugumoje“

V. Blinkevičiūtė išjuokė „valstiečių“ jau keliamą A. Verygos kandidatūrą į premjerus: „Nusprendė, kad jie jau daugumoje“


Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad iš „valstiečių“ kalbų apie tai, kad Aurelijus Veryga pretenduotų tapti premjeru, jei subyrėtų dabartinė dauguma Seime, galima tik pasijuokti. Europarlamentarės teigimu, panašu, kad „valstiečiai“ vis dar nesusitaikė, kad 2020 m. vykusius Seimo rinkimus jie pralaimėjo.


„Valstiečiai nusprendė, kad jie jau yra daugumoje ir, kad jie jau turi premjerą. Palikime tai... Pasijuokime ir tiek. Manau, kad jie vis dar negali užmiršti, kad jie jau pusantrų metų nėra valdžioje“, – „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė, pažymėdama, kad jos vedami socialdemokratai savo kandidatą į premjerus pasiūlys Seimo rinkimų metu.


Politikė teigė netikinti apskritai, kad Lietuva gali turėti naują valdžią dar iki 2024 m. vyksiančių Seimo rinkimų. Apie tokią galimybę, po kilusių ginčių valdantiesiems ir opozicijai posėdžiaujant skirtingose salėse, svarstė ne vienas Seimo mažumai atstovaujantis parlamentaras.


„Tai daugiau kalbos dėl kalbų. Aš labai abejoju, ar Seimas surinktų reikiamą balsų skaičių tam, kad pats save pasileistų. Tikrai tuo netikiu ir to nebus. Tai yra tik kalbos, kurias reikia padėti į šalį“, – sakė V. Blinkevičiūtė.


Šią savaitę „valstiečių“ frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė teigė, kad esant poreikiui parlamento opozicinės frakcijos imtųsi formuoti valdančiąją daugumą, o jos atstovaujama jėga į premjerus siūlytų buvusį ministrą A. Verygą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)