G. Nausėda: gamta nebepajėgia pakelti naštos, kurią krauname ant jos pečių

G. Nausėda: gamta nebepajėgia pakelti naštos, kurią krauname ant jos pečių


Sekmadienį, Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną, antrus metus iš eilės Prezidentūroje surengtas Žaliųjų idėjų festivalis, kuris kvietė vilniečius ir miesto svečius prisidėti prie tvaresnės Lietuvos kūrimo.


„Gamta nebepajėgia pakelti naštos, kurią krauname ant jos pečių. Mokslininkai ir politikai skambina pavojaus varpais: mes jau vėluojame ir turime imtis ypač ryžtingų žingsnių. Pirmiausia, pertvarkydami energetines sistemas, mokydamiesi gyventi kartu su gamta, o ne išnaudodami ją, atsisakydami įpročių, kurie yra patogūs mums, bet žaloja gamtą", - sakė renginyje dalyvavęs prezidentas Gitanas Nausėda.


Pasak šalies vadovo, Žaliųjų idėjų festivalio užduotis - suteikti erdvę įvairiausio amžiaus žmonėms, bendruomenėms, institucijoms ir verslams diskutuoti aplinkosaugos temomis, ieškoti tvarių bei inovatyvių ekologinių problemų sprendimo būdų.


Festivalio svečius nuotoliniu būdu pasveikino ir Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas, kuris savo kalboje pabrėžė, kad nebeturime laiko tuštiems pažadams, todėl kiekviena šalis, miestas, pilietis, finansinės įstaigos, įmonės ir visuomeninės organizacijos privalo prisidėti prie kovos su globaliniu atšilimu.

REKLAMA


Prezidento inicijuotame Žaliųjų idėjų festivalyje vyko vaikams ir suaugusiesiems skirtos dirbtuvės, prezidento ir Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinių laureatų diskusija.


Festivalio metu vykusiuose Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingo apdovanojimuose žaliausios savivaldybės apdovanojimas atiteko Vilniaus miestui. Česlavo Kudabos premija, kuri skiriama organizacijoms ir piliečiams už visuomeninę veiklą arba reikšmingus darbus aplinkosaugos srityje, įteikta Kauno Tado Ivanausko muziejaus Lankytojų aptarnavimo ir informavimo skyriaus vedėjai Linai Marmaitei.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)