Susiformavo naujas nelegalios migracijos kelias: iš Maksvos migrantai siunčiami tiesiai į Baltarusijos pasienį

Susiformavo naujas nelegalios migracijos kelias: iš Maksvos migrantai siunčiami tiesiai į Baltarusijos pasienį


Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Viešojo saugumo politikos grupės vadovo Dariaus Domarko teigimu, galima konstatuoti naujo neteisėto migracijos kelio susiformavimą per Maskvą. VRM atstovas atkreipia dėmesį, kad į Maskvą atskridę nelegalūs migrantai traukiniais keliauja į Baltarusiją, iš kurios režimo pareigūnų yra nukreipiami į Europos Sąjungos (ES) šalis.


„Žiūrėdami į skaičius, kas vyksta prie mūsų sienos, prie Latvijos, Lenkijos sienos, matome, kad tie skaičiai galbūt šiek tiek ir sumažėję. Bet tai yra apgaulinga. Mes matome bangas. Kažkurią savaitę dešimtys migrantų bando patekti į Europos Sąjungą, kažkuriomis dienomis – tik vienetai. Ir tai yra didžiulis pavojaus ženklas, nes mes matome, kad tą ataką kontroliuoja Baltarusijos režimas“, – LRT radijui sakė D. Domarkas.


VRM atstovo teigimu, taip pat galima konstatuoti ir naujai susiformavusį nelegalios migracijos kelią per Maskvą.


„Tas kelias yra per Rusiją, per Maskvą. Žmonės atvyksta į Maskvą, kadangi į Baltarusiją patekimas yra neribojamas, patenka į Baltarusiją ir Baltarusijos režimo yra nukreipiami į Europos Sąjungą. Tai tikrai turėtume neapsigauti, nors skaičiai šiomis dienomis yra mažesni, ataka dar yra nepasibaigusi“, – informavo D. Dpmarkas.

REKLAMA


„Turime tokius duomenis, kad skrydžiai į Maskvą yra ne tik iš Artimųjų Rytų, bet, pavyzdžiui, ir iš Kubos. Ir tuomet traukiniais į Baltarusiją ir iš Baltarusijos į ES“, – pridūrė jis, pažymėdamas, kad iš Irako atvykstančių nelegalių migrantų srautų šiuo metu nefiksuojama.


D. Domarkas taip pat pažymi, kad Baltarusijos režimo pareigūnai ir toliau dalyvauja neteisėtų migrantų nukreipime ES sienos link.


„Šiuo metu taip pat matome tiesioginį Baltarusijos režimo pareigūnų dalyvavimą, gal ne taip aktyviai, bet palydėjimai link sienos, parodymai, kur galima būtų eiti, tikrai vyksta“, – akcentavo VRM atstovas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)