„Linava“: vežėjų noras yra išlaikyti Rytų rinkas

„Linava“: vežėjų noras yra išlaikyti Rytų rinkas


Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas tikina, kad apie 10 proc. Lietuvos vežėjų turimo parko važiuoja į Rusiją ir Baltarusiją, nes šios rinkos yra nusistovėjusios nuo senesnių laikų.


„Tai nėra labai daug, bet jeigu įmonės dirba toje rinkoje ir nebegali važiuoti, joms yra blogai. Mano ir mūsų vežėjų noras yra tas rinkas išlaikyti, nes yra daug gyventojų, dideli žemės plotai, daug potencialo turi“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė R. Austinskas.


Jo teigimu, tuščia vieta, rinkų atžvilgiu ilgai nebūna.


„Jeigu nebus lietuviai, bus lenkai, latviai. Mes buvome susitikime, žinome, kad žiūri ir latviai tų rinkų, visi turi tuos uostus, nori kažką vežti, atvežti, parduoti ir uždirbti“, – sakė R. Austinskas.


„Linavos“ prezidentas pažymėjo, kad Europos Sąjungai (ES) įvedus penktąjį sankcijų paketą, kuris uždraudė Baltarusijos ir Rusijos kelių transporto priemonėms važiuoti į ES teritoriją, tai pajuto ir Lietuvos vežėjai, kurių sunkiasvorių transporto priemonių Baltarusija nebeįsileidžia.

REKLAMA


„Baltarusiai pasieniuose turi per 17 centrų atidarę, iki kurių leidžia įvažiuoti iš mūsų pusės su prekėmis, toje vietoje prekės yra arba perkraunamos į baltarusiškas puspriekabes, arba pasikeičiama pačiomis puspriekabėmis, daroma ir taip, ir taip. Jeigu pasitiki savo partneriu Baltarusijoje, tai duodi savo puspriekabę, jis važiuoja ją iškrauti ir lauki kol iškraus“, – aiškino R. Austinskas.


Jis tvirtino, kad su Rusijos ir Baltarusijos įmonėmis, kurios neturi filialų Europoje, atsiskaitymai sustos ir važiavimai į Baltarusiją bei Rusiją pasibaigs.


„Į Rusiją kol kas mes pravažiuojame per Kazachstaną, Latvijos pasienį, bet baltarusiai mūsų nepraleidžia. Baltarusija dabar lyg ir išlošinėja, nes mes jiems atvežame krovinius ir panašiai. Jie laikosi, jiems tai yra gerai, bet mes turbūt ilgai ta labdara neužsiiminėsime“, – tikino „Linavos“ prezidentas.


Balandžio viduryje Baltarusijai uždraudus per Eurazijos ekonominės sąjungos muitų sieną į šalį įvažiuoti Europos Sąjungoje (ES) registruotiems vežėjams nuo balandžio 16 d., transporto įmonėms atstovaujančios organizacijos ragino vilkikų vairuotojus, iki draudimo kirtusius šios šalies sieną, iš jos išvykti neatidėliojant iki paskutinės dienos.

REKLAMA


Baltarusijos susisiekimo ministerija pranešė, kad nuo balandžio 16 d. 00.00 val. įsigalioja draudimas ES registruotų transporto priemonių judėjimui per Baltarusijos teritoriją. Baltarusija tokių priemonių ėmėsi, atsakydama į ES pritaikytas sankcijas šios šalies vežėjams.


Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas tvirtina, kad, reaguojant į naujausią informaciją, labai svarbu šioje šalyje dar esantiems vežėjams ir vilkikus vairuojantiems vairuotojams kuo greičiau palikti šios šalies teritoriją.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)