A. Armonaitė: verslą reikia ne riboti, o aiškiai deklaruoti, kaip veiklą vykdyti saugiai

A. Armonaitė: verslą reikia ne riboti, o aiškiai deklaruoti, kaip veiklą vykdyti saugiai


Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė laikosi nuomonės, kad svarstant panaikinti galimybių pasą, naujų ribojimų verslui neturėtų būti. Anot jos, į verslus reikia žiūrėti ne kaip į galimus pandemijos valdymo taisyklių pažeidėjus, o dalintis ekspertine informacija, kaip užtikrinti saugią veiklą.


„Visi verslai yra suinteresuoti veikti, veikti saugiai. Taip ir turėtume į juos žiūrėti: ne kaip į galimus pažeidėjus, kuriems būtinai reikia išrašyti visokius ribojimus, bet aiškiai deklaruoti, ką rekomenduoja specialistai, kaip užtikrinti tą sveiką aplinką, kad būtų galimybė veikti“, – prieš Vyriausybės posėdį trečiadienį žurnalistams komentavo A. Armonaitė.


„Mes dabar rengiame konsultacijas, visi kolegos žino, kad siūlome neapkrauti verslo ribojimais. Tikiuosi, kad bus atsižvelgta“, – Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EIMIN) poziciją Vyriausybėje diskutuojant dėl naujų ribojimų paminėjo ministrė.


Svarstomas reikalavimas parduotuvėms, turgavietėms ir kitoms prekybos vietoms, esančioms uždaroje erdvėje, užtikrinti 15 kv. m prekybos plotą vienam lankytojui arba vienu metu aptarnauti ne daugiau kaip vieną asmenį, pasak A. Armonaitės, suderintas su verslu, prekybininkais.

REKLAMA


„Tai nėra naujai įvedami ribojimai. Jie yra suderinti su verslu dėl kvadratūros. Dėl operacijų vadovo įsakymo EIMIN siūlo Sveikatos apsaugos ministerijai, kolegoms neįvedinėti, neapkrauti nelogiškais ūkinių veiklų ribojimais, nes vis dėlto ir prisitaikyti prie tų reguliavimų reikia“, – kalbėjo ministrė.


„Girdėjome, kad 15 kv. metrų reikalavimas jiems tiko“, – pridūrė ji.


Vyriausybės nariai trečiadienį posėdyje ketina svarstyti Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pateiktą nutarimo projektą, kuriuo siūloma priimti sprendimą nuo šeštadienio atsisakyti galimybių paso.


Vis dėlto, remiantis SAM projektu, kontaktiniu būdu teikiamoms paslaugoms, ūkinei veiklai, prekybai, renginiams ir susidūrimams ir toliau galios nustatyti saugumo reikalavimai.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>