A. Dulkys protestuojančioms mamoms: leidimas nesiskiepyti prilygtų leidimui vaikams žaisti su sprogmenimis

A. Dulkys protestuojančioms mamoms: leidimas nesiskiepyti prilygtų leidimui vaikams žaisti su sprogmenimis


Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys prie Vyriausybės rūmų prieš galimybių paso įvedimą vaikams nuo 12-os metų protestavusioms basoms mamoms sako, kad prašymas vaikams leisti nesiskiepyti prilygsta leidimui žaisti su sprogmenimis.


„Norėčiau kreiptis į visas mamas, kad tikrai mes stengiamės apsaugoti vaikus. Iš tiesų prašymas leisti nesiskiepyti prilygtų leidimui vaikams žaisti su sprogmenimis. Nepykite, šito daryti mes tikrai negalime, todėl visus kviečiu mokyklose dalyvauti ir testavimo programose, ir skiepytis. Kam per sunku galvoti apie visą valstybę ir visuomenę, pagalvokime apie savo artimuosius“, – trečiadienį prie Vyriausybės rūmų kalbėjo A. Dulkys.


Vyriausybė ketina įvesti galimybių pasą nuo 12 metų. Įstatymas įsigaliotų nuo gruodžio mėnesio, vaikams nuo 12 metų galiotų tos pačios taisyklės kaip šiuo metu nuo 16 metų – galimybių paso reikėtų einant į parduotuves, prekybos centrus, pramogų vietas, viešojo maitinimo įstaigas.


Reaguodamos į tai pirmadienį prie Vyriausybės rūmų susirinko basos mamos. Anot jų, galimybių paso įvedimas diskriminuotų dalį vaikų, sukeltų psichologinių problemų ypač jautriai paauglių amžiaus grupei.

REKLAMA


Protesto organizatoriai ragino prie Vyriausybės palikti, organizatorių teigimu, prarastos vaikystės simbolį – vaikišką žaisliuką. Basomis kojomis ant šalto grindinio stovėdami protesto dalyviai simbolizavo savo bejėgiškumą.


Mamos taip pat kreipėsi į šalies prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydamos nelikti abejingam.


„Kuo nuoširdžiausiai kreipiuosi į šalies vadovą gerbiamą Gitaną Nausėdą. Jūs esate ir tėtis. Todėl tikriausiai sutiksite, jog vaikų supriešinimas negali tapti pandemijos valdymo pasekme. Prašome išgirsti mus, kaip išgirdote ir kitas mamas, protestuojančias prieš diskriminaciją.


Gyvename demokratinėje šalyje, todėl kiekviena pasirinkta taiki protesto forma yra galima. Mes pasirinkome tokią. Nes esame tik moterys, tik mamos. Mūsų ginklai – nuoširdumas ir taikumas“, – socialiniuose tinkluose rašė viena iš renginio organizatorių Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)