Rugsėjo 1-ąją sostinės perėjose atsiradę piešiniai primins pagrindinę saugaus eismo taisyklę

Rugsėjo 1-ąją sostinės perėjose atsiradę piešiniai primins pagrindinę saugaus eismo taisyklę


„Pažiūrėk į kairę, o dabar – į dešinę“ – tokie užrašai kartu su spalvingais piešiniais atsiras prie trijų dešimčių judrių nereguliuojamų sostinės perėjų. „Lietuvos draudimas“ kartu su Vilniaus miesto savivaldybe jau 19-tą kartą rengia saugumo akciją „Apsaugok mane“, kuria siekiama, kad į mokyklas išėję vaikai prie perėjos stabtelėtų ir prisimintų, jog prieš žengiant į gatvę reikia įdėmiai apsižvalgyti.


Kūrybingais sprendimais garsėjančios akcijos „Apsaugok mane“ metu „Lietuvos draudimas“ tradiciškai nemokamai apdraudžia visus šalies moksleivius – iš viso daugiau nei 320 tūkstančių – nuo nelaimingų atsitikimų kelyje. Šiemet bendradarbiaudama su dešimties miestų savivaldybėmis, draudimo bendrovė 10 tūkst. pradinių klasių moksleivių taip pat padovanos šviesą atspindinčias liemenes.

Perėjos primins esminę taisyklę


Po praėjusiais metais didelio pasisekimo sulaukusių Vilniaus „Kalbančių perėjų“, šiemet į mokyklas sugrįžusius moksleivius Vilnius pasitiks su šalia 27-ių nereguliuojamų miesto mokyklų perėjų nupieštais nuotaikingais piešiniais. Pagrindinė piešinio žinutė kviečia prisiminti svarbiausią taisyklę: prieš įžengdami į perėją pirma pasižiūrėkite į kairę, tuomet į dešinę – tik įsitikinę, kad kelyje nėra automobilių arba jie sustojo praleisti, eikite pirmyn.

REKLAMA


Prie „Lietuvos draudimo“ akcijos prisijungusi ir piešinį sukūrusi iliustratorė Milda Griciūnė sako, jog įgyvendinant sumanymą svarbiausia buvo nepamiršti, kam šis piešinys skirtas. „Mano užduotis buvo sukurti nuotaikingą, vaikų dėmesį patraukiantį piešinį, kurį moksleiviams būtų lengva suprasti net ir neperskaičius teksto. Šiuolaikiniams vaikams grafinė intuicija labai svarbi, nes jie įpratę prie telefonų ekranuose aiškiai išreiškiamos vizualizacijos. Jaučiau didelę atsakomybę kuo aiškiau ir patraukliau perteikti vaikams svarbiausią saugios elgsenos keliuose taisyklę“, – sako menininkė.


„Labai džiaugiamės, jog kartu su iniciatyvą kasmet palaikančiais partneriais, bendrove „Lietuvos draudimas“, nuolat randame sprendimų, padedančių atkreipti dėmesį į vaikų saugumą keliuose, – sako Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktorius Povilas Poderskis, – kiekvieną rudenį į miesto gatves grįžtantys ir naujiems mokslo metams pasiruošę moksleiviai įpareigoja mus, Vilniaus miesto savivaldybės komandą, skirti ypatingą dėmesį saugiam ir sklandžiam jaunųjų miesto gyventojų judėjimui sostinės gatvėse“.

Nemokamai apdraudžiama daugiau nei 320 tūkstančių moksleivių

REKLAMA


Kaip ir kiekvienais metais viena iš „Apsaugok mane“ akcijos iniciatorių, didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“, saugios visuomenės vardan nuo nelaimingų atsitikimų eismo įvykiuose visam rugsėjui apdraudė 320 tūkst. moksleivių. Tiek vaikų šiemet Lietuvoje lankys bendrojo ugdymo mokyklas.


„Apsaugok mane“ akcija yra viena svarbiausių mūsų įgyvendinamų socialinės atsakomybės ir saugaus eismo iniciatyvų. „Lietuvos draudimui“ svarbus kiekvieno iš mūsų saugumas, o ypač mažiausiųjų. Todėl prieš prasidedant rugsėjui kaskart iškeliame uždavinį, kaip bendrovė „Lietuvos draudimas“ gali pasitarnauti, apsaugodama moksleivius šalies gatvėse ir keliuose. Įgyvendindami įvairius saugaus eismo sprendimus, kartu kuriame saugesnę aplinką mūsų vaikams. Norėtųsi, kad keliuose ir gatvėse nenukentėtų nei vienas vaikas ir jam netektų pasinaudoti draudimu“, – sako „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.


Draudimo apsauga mokyklinio amžiaus vaikams įsigalios automatiškai pačią pirmą mokslo metų dieną, dėl to tėveliams nieko daryti nereikia. Moksleivio, kuris keliaudamas pėsčiomis šį rugsėjį pateks į eismo įvykį, tėvai ar globėjai kviečiami apie patirtą įvykį ir žalą pranešti „Lietuvos draudimui“. Kiekvienas šalies moksleivis nuo nelaimingų atsitikimų kelyje yra apdraustas 5 tūkst. eurų suma, išmoka priklauso nuo patirtos traumos sudėtingumo.



Situacija gerėja


Vilniaus apskrities vyriausiosios policijos komisariato duomenimis, avaringumas Vilniuje rugsėjo mėnesį dėl eismo intensyvumo kasmet išlieka didelis.


„Rugsėjo mėnesį eismas miestuose suintensyvėja. Labai svarbu, kad ne tik miesto policija, bet ir miesto savivaldybė, ir verslas skatintų žmonių sąmoningumą ir budrumą kelyje. Saugumo akcija „Apsaugok mane“ yra puikus pavyzdys, kuris kiekvienais metais patraukia eismo dalyvių dėmesį ir atneša puikių rezultatų. Mūsų vertinimu, labai svarbi šios akcijos dovana – šviesą atspindinčios liemenės. Prasidėjus rudeniui prastėja matomumas, todėl svarbu, kad vairuotojai galėtų pėsčiuosius pastebėti iš toli“, – teigia Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Dainius Šalomskas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)