Palangoje – pusė tūkstančio vaikų, dar nemačiusių jūros

Palangoje – pusė tūkstančio vaikų, dar nemačiusių jūros


Daugiau nei pusė tūkstančio vaikų iš visos Lietuvos šį savaitgalį atvyko į Palangą, kad pirmą kartą savo akimis išvystų jūrą - kurorte vyksta jau trečius metus organizuojama socialinė akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“.


Palangos miesto savivaldybės inicijuojama akcija sukvietė mažuosius iš 47 Lietuvos savivaldybių. Vaikų laukia ne tik pirmasis susitikimas su jūra, bet ir nuotaikinga dviejų dienų programa su žaidimais, pramogomis ir, žinoma, maudynėmis Baltijos jūroje.


Socialinė akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ yra kurorto Savivaldybės atsakas į prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą jungtis prie iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ bei padovanoti šalies vaikams nepamirštamų vasaros akimirkų. Kartu tai yra visų palangiškių dovana vaikams, kurie dar nė karto neturėjo galimybės pamatyti jūros.


Tad šeštadienį jau nuo ankstaus ryto kurorte skambėjo vaikų juokas - po dešimt vaikų iš kiekvienos į Palangos kvietimą atsiliepusios savivaldybės, lydimi savo vadovų, rinkosi prie universalaus sporto komplekso. Čia jie darė rytinę mankštą, šokinėjo ant pripučiamų batutų, susipažino su animatoriais ir šventės savanoriais, kurie lydės vaikus visą dieną. Mažuosius kurorto svečius pasitiko akcijos „Pasveikink jūrą Palangoje“ iniciatorius bei globėjas Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

REKLAMA


Po to linksma daugiau nei pusės tūkstančio vaikų eisena patraukė jūros tilto link. Eidami S. Dariaus ir S. Girėno gatve bei Meilės alėja, vaikai, kaip ir kasmet, šventinę nuotaiką skleidė ir aplinkiniams - skambėjo žinomų dainų posmai, skanduotės.


Prieš pirmąjį susitikimą su jūra vaikai trumpam sustojo Jūratės ir Kastyčio skvere, o paskui visi bėgo ant Palangos tilto bei įgyvendino savo svajonę - pirmą kartą savo akimis išvydo banguojančią Baltiją.


Vaikai, lydimi vadovų bei gelbėtojų, paplūdimiu patraukė į Mėlynosios vėliavos paplūdimį. Čia jų laukė ne tik pirmosios maudynės jūroje, bet ir kitos atrakcijos - svajonių miesto statyba, žaidimai su vandeniu ir smėliu, spalvotų dulkių fejerverkas, balionų tinklinis ir kitos pramogos.


Po maudynių Birutės parko rotondoje vyko iškyla ir įvairios pramogos vaikams. Sekmadienį, prieš kelionę namo, mažieji kurorto svečiai šėls Palangos vasaros parke, lankys muziejus ir dalyvaus edukacijose.


Kad visos Lietuvos vaikai turėtų galimybę pamatyti jūrą, lėšų šiam projektui kasmet skiria Palangos miesto savivaldybė.


Šventei pasiruošti prireikė ir viso miesto įsitraukimo: prie šventės noriai prisidėjo Palangos muziejai, mokyklos, įmonės ir tarnybos.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)