Vilniuje darželinukai turės elektroninius sveikatos pažymėjimus

Vilniuje darželinukai turės elektroninius sveikatos pažymėjimus


Sostinės savivaldybė dar labiau modernizavo sveikatos pažymų išdavimo tvarką: nuo rugsėjo ir darželinukų tėvams nebereikės sukti galvos dėl popierinių pažymų pristatymo į darželius - elektroninės pažymos patogiai ir greit pasieks darželius pasinaudojus e.sveikatos portalu. Pasitelkus inovatyvius sprendimus, nuo šiol mažiau rūpesčių turės net 28 tūkst. vilniečių šeimų.


Nuo šiol tiek profilaktinį vaiko sveikatos patikrinimą atliekantis šeimos gydytojas, tiek gydytojas odontologas duomenis apie vaiko sveikatos būklę turi įvesti į elektroninį vaiko sveikatos pažymėjimą. Tėveliams patiems nebereikės pristatyti popierinių pažymų į bendrojo ir profesinio ugdymo įstaigas.


Pereinamuoju laikotarpiu, kol visi įgus prie naujovės, gali dar būti išduota ir popierinė sveikatos pažyma, kurią reikės pristatyti į ikimokyklinio ugdymo įstaigas.


Nuo šio rugsėjo popierinių sveikatos pažymų kopijų nebeprašys ir būrelių vadovai. Neformaliojo švietimo įstaigos (išskyrus organizuojančias sporto pratybas) sutartyse turės numatyti, kad pažyma būtina tik, jei gydytojas nuspręs, kad užsiėmimas pakenks vaiko sveikatai.

REKLAMA


Profilaktiškai tikrintis sveikatą ir apsilankyti pas savo šeimos gydytoją ir odontologą būtina visiems vaikams iki 18 metų, kasmet iki rugsėjo 15 dienos. Vaiko sveikatos pažymėjimas galioja metus.


Profilaktinis vaikų sveikatos patikrinimas yra apmokamas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų, todėl tėvams mokėti nereikia - elektroninė pažyma suformuojama nemokamai.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>