„Blogai yra gerai“ – terapinės pasakos suaugusiems

„Blogai yra gerai“ – terapinės pasakos suaugusiems


Penktoji gydytojos vaikų ir paauglių psichiatrės-psichoterapeutės ir lektorės Aurimos Dilienės knyga „Blogai yra gerai“ – tai dar vienas padrąsinimas nenuleisti rankų kaip tik tuomet kai viskas atrodo sunkiausia, neįmanoma ir vilties nebėra.


Šioje knygoje rasite 18 vaizdingų emocinių pasakojimų, kuriuose greičiausiai atpažinsite savo ar savo artimųjų situacijas.


Pasakos atspindės:


- santykius su savimi ir kitais: aukojimąsi dėl kitų, nesusikalbėjimą tarpusavyje, konfliktus, draugų pavydą, kasdienybės sunkumus ir beviltiškai atrodančią situaciją.


- santykius su jau užaugusiais vaikais: motinystės/tėvystės sunkumus, kai atrodo kaip bepasielgsi, vistiek bus blogai.


- mūsų vidinį pasaulį: savivertę, atidumą, svajones, drąsą, baimes, įtaką, bendrystę, dalinimąsi, sąžiningumą, atleidimą ir atsakomybę.


Po kiekvienos pasakos rasite kruopščiai atrinktą psichoterapinę medžiagą, kuri įkvėps, padės, palaikys siekiant transformacijos savo elgesyje, keičiant savo įpročius, išgyvenant emocijas.

REKLAMA


Pasaka – geras būdas elgesio korekcijai. Vaizdingas pasakojimas yra geriausia priemonė perduoti informaciją kitam. Būtent pasakoje atsispindi nuoseklus asmenybės transformacijos procesas.


Pasakose bet kas ir bet kuriuo metu gali atgyti, prakalbėti. Ši pasakų ypatybė labai aktuali, nes galime save identifikuoti su bet kuriuo pasakos personažu. Todėl pasakos klausytojas ima suvokti, kuo ir kiek personažas skiriasi nuo jo paties, o toks supratimas padeda lengviau rasti vienovę su pasauliu. Pasakose nėra negalimų dalykų, čia nėra protinių apribojimų, egzistuojančių kasdienybėje, čia negalioja atsakymas „Ne, šito aš nepadarysiu…“.


Pasakose galima svajoti, fantazuoti, piešti norimą ateities paveikslą. Taip jos sužadina žmogaus gebėjimą veikti, aktyvina vidines galias. Įgijęs problemų sprendimo pasakiškais būdais patirtį, žmogus tą patirtį sugebės perkelti į realias situacijas.


Pasaka – geriausias būdas suvokti save ir kitus. Pasaka – tai puikus kūrybos menas.


Pasakos duoda daugiau naudos nei nesibaigiantys moralai ir pamokymai, pabarimai ir apribojimai.
Pasaka – puikus metodas išreikšti negatyvų vertinimą ar išgyventi sunkioje gyvenimo situacijoje, daugeliu atvejų mažinti psichologines problemas ar stresą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)