„Supermaistas kūdikiams ir vaikams“: sveikesnis kūnas ateityje (+ receptas)

„Supermaistas kūdikiams ir vaikams“: sveikesnis kūnas ateityje (+ receptas)


Leidykla „Briedis“ išleido gausiai iliustruotą „The Australian Women’s Weekly“ virtuvės šefų komandos išleistą knygą „Supermaistas kūdikiams ir vaikams“. Ji skirta tėveliams, seneliams ir visiems tiems, kuriems ne vis vien, kuo maitinti kūdikius ir vaikus, kad šie augtų sveiki ir laimingi.


Suaugusieji visada savo vaikams nori suteikti geriausią gyvenimo pradžią, todėl „The Australian Women’s Weekly“ savaitraštis sukūrė daugybę receptų, kurie prisidės prie kūdikio vystymosi. Įrodyta, kad gera mityba per pirmuosius dvejus gyvenimo metus labai svarbi stipriai imuninei sistemai susiformuoti, vaikui optimaliai augti iki pat pilnametystės ir jo smegenims vystytis. Pradėdami nuo tyrelių ir pereidami prie labiau tekstūruoto maisto knygos autoriai pateikia skanių ir kruopščiai atrinktų patiekalų receptus – ne tik įprastų košių, mėsos patiekalų, bet ir pyragėlių, uogų, vaisių kokteilių, glotnučių, vaisių tortų ar kitokių skanių bei sveikų desertų.


Visa prie šios knygos dirbusi virtuvės šefų komanda kiekvieną receptą išbandė po tris kartus, kad įsitikintų, jog tikrai kiekvieną čia spausdinamą patiekalą pavyks patiems pasigaminti namie.

REKLAMA


Rengdami šią knygą autoriai nepamiršo ir dar vieno dalyko. Jų įsitikinimu, svarbiausia, kad maistas ir valgymas teiktų džiaugsmo tiek jį gaminantiems tėveliams ar seneliams, tiek vaikui! Nors mokslas lemia daug, esmė – formuoti sveiką vaiko ir maisto santykį. Tokį, kuris išliktų visą gyvenimą. Sveikų mitybos įpročių ugdymas ir mėgavimasis skaniu, visaverčiu, natūraliu maistu dabar – tai sveikesnis kūnas ateityje.


KOLDŪNAI SU KIAULIENA IR KININIAIS BROKOLIAIS


GAMINIMO LAIKAS – 45 MINUTĖS PORCIJOS – 6 (30 KOLDŪNŲ)


• 250 g maltos kiaulienos
• 1 laiškinis svogūnas, smulkiai supjaustytas
• 2 arbatiniai šaukšteliai smulkiai tarkuoto šviežio imbiero
• 50 g kininių brokolių (Gai lan), smulkiai supjaustytų
• 1 kiaušinio trynys
• 1½ valgomojo šaukšto sojų padažo (mažesnio druskos kiekio)
• 30 koldūnų tešlos (Gow gee) gabaliukų (200 g)
• 2 valgomieji šaukštai saldaus aitriųjų paprikų padažo
• 1½ valgomojo šaukšto žaliųjų citrinų sulčių

REKLAMA


1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite kiaulieną, svogūnus, imbierą, kininius brokolius, kiaušinio trynį ir 2 arbatinius šaukštelius sojų padažo. Mišinį padalykite į tešlos gabalėlius (po arbatinį šaukštelį kiekvienam koldūnui). Tešlos gabalėlio kraštus patepkite vandeniu, sulenkite per pusę ir užspauskite kraštelius.


2. Bambukinį garintuvą išklokite kepimo popieriumi. Jame pradurkite kelias skylutes. Pastatykite garintuvą virš didelio puodo arba kiniškos keptuvės su verdančiu vandeniu. Koldūnus virkite porcijomis 8 minutes.


3. Tuo tarpu nedideliame dubenėlyje sumaišykite likusį sojų padažą, saldų aitriųjų paprikų padažą ir žaliųjų citrinių sultis.


4. Patiekite koldūnus su saldžiu aitriųjų paprikų padažu.


PATARIMAI


Paprašykite vaikų padėti gaminti koldūnus. Koldūnus geriausia pagaminti ir iškart išvirti arba galima užšaldyti nevirtus koldūnus vienu sluoksniu ant padėklo, o tada sudėti į sandarias dėžutes arba užspaudžiamus maišelius ir laikyti iki 3 mėnesių. Garuose virkite iš karto išėmę iš šaldiklio. Tiesiog virimo laiką pailginkite 2 minutėmis. Jei saldus aitriųjų paprikų padažas jūsų mažyliui per aštrus, vartokite švelnesnį padažą arba padažo nepilkite visai.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)