Darbas namuose: kas dešimtas mėgsta dirbti be drabužių

Darbas namuose: kas dešimtas mėgsta dirbti be drabužių


Remiantis neseniai atliktu „Kaspersky“ tyrimu, kuriame buvo apžvelgta 8000 smulkiojo ir vidutinio verslo darbuotojų elgsena, pandemijos metu namuose dirbantys žmonės atrado keletą slaptų malonumų, kuriais norėtų mėgautis net po karantino. Kalbant apie naujas galimybes namuose, 11 proc. respondentų teigė, kad jiems patinka dirbti be drabužių. Kitos darbuotojų pamėgtos naujovės – ilgesni rytai (36 proc.), „Netflix“ maratonai (23 proc.), darbas lauke ar balkone (27 proc.).


Kadangi dėl pasaulinės pandemijos mūsų darbo vietos persikėlė prie virtuvės stalų, susidūrėme su daugybe sunkumų derindami darbą ir asmeninį gyvenimą. Pasaulio ekonomikos forumo duomenimis, šiais metais nuotoliniu būdu dirbantys darbuotojai susidūrė su įvairiomis psichologinėmis problemomis. Nepaisant to, kai kurie biuro darbuotojai, perėję prie nuotolinio darbo, džiaugėsi nauja patirtimi ir atrado slaptus malonumus, kuriais norėtų mėgautis ir po karantino.


Darbas be drabužių toli gražu nėra įprasta patirtis, tačiau daugumai kitų respondentų patiko dirbti vilkint laisvalaikio drabužius: 48 proc. įprato prie tokio gyvenimo būdo ir norėtų, kad ateityje tai taptų norma. Atsisveikinimas su kasdienėmis kelionėmis į darbą taip pat nudžiugino darbuotojus, nes jie galėjo ilgiau pamiegoti (36 proc.).

REKLAMA


Šiek tiek daugiau nei ketvirtadalis (27 proc.) apklaustųjų mėgavosi darbu lauke, sode ar balkone, o 23 proc. respondentų darbo metu galėjo žiūrėti „Netflix“. Kiti slapti darbuotojų malonumai: daugiau laiko vaizdo žaidimams (18 proc.), maistas išsinešimui (16 proc.) ir retesni apsilankymai duše (8 proc.).


Tačiau šis naujas gyvenimo būdas ne tik suteikia papildomos naudos, bet ir kelia tam tikrų skaitmeninio saugumo problemų. Šiuo metu patikimi saugumo sprendimai visuose mūsų įrenginiuose yra tiesiog būtini, jei norime tinkamai apsaugoti savo asmeninį privatumą, nes mums patinka nauji atsipalaidavimo būdai.


„Šis karantinas atvėrė naujas galimybes žmonėms, kurių profesija leidžia jiems dirbti iš namų. Viena vertus, darbuotojai pagaliau gavo galimybę pamiršti apie didmiesčio gyvenimo trūkumus ir galėjo dirbti patogesnėje atmosferoje. Kita vertus, jie susidūrė su daugybe iššūkių, nes stengėsi išlikti produktyvūs, pertvarkė savo darbo vietą ir išsiugdė naujus įpročius. Dirbant namuose kyla didesnis pavojus jūsų privatumui, todėl nepamirškite pasirūpinti savo skaitmeniniu saugumu“, – sako Andis Steinmanis, „Kaspersky“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

REKLAMA


Darbuotojams, kurie siekia apsaugoti savo asmeninius duomenis, „Kaspersky“ siūlo laikytis šių rekomendacijų:


• Nebendrinkite asmeninės informacijos ir nesuteikite trečiosioms šalims prieigos prie savo paskyrų, nebent neturite kitos išeities. Taip sumažinsite tikimybę, kad jūsų asmeninė informacija atsidurs internete.
• Nesvarbu, ar norite dirbti be drabužių, ar tiesiog vertinate savo privatumą, nepamirškite uždengti savo įrenginio kameros arba naudoti internetinės kameros apsaugą.
• Pradėkite naudoti „Privacy Checker“, kad galėtumėte sukonfigūruoti savo socialinių tinklų profilius pagal pageidaujamą privatumo lygį. Taip trečiosioms šalims bus sunkiau rasti neskelbtiną asmeninę informaciją be jūsų sutikimo.
• Apsaugokite savo „Wi-Fi“ tinklą. Kadangi dauguma maršrutizatorių turi numatytąjį vartotojo vardą ir slaptažodį, šiuos maršrutizatoriaus kredencialus galima lengvai rasti internete. Mes rekomenduojame nustatyti naują slaptažodį ir atnaujinti maršrutizatoriaus programinę įrangą.
• Naudokite patikimą saugumo sprendimą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)