Tėvų apklausa: prasidėjus mokslo metams, tėvai baiminasi ne tik dėl viruso

Tėvų apklausa: prasidėjus mokslo metams, tėvai baiminasi ne tik dėl viruso


Praėjo pirmoji naujų mokslo metų savaitė, tačiau tėvų nuogąstavimai ir rūpesčiai, išleidžiant savo vaikus į mokyklas, išlieka. Elektroniniame dienyne „TAMO“ atlikta tėvų apklausa parodė, kad tėvai nerimauja ne tik dėl galimo koronaviruso plitimo mokyklose – net kas penktas iš apklaustų tėvų baiminasi dėl savo vaiko saugumo jam keliaujant į mokyklą ir iš jos.


Šiemet nauji mokslo metai Lietuvoje prasidėjo vykdant kontaktinį mokymą. Kasmet tėvams kelia susirūpinimą įvairūs veiksniai, o šis rugsėjis atnešė ir daugiau nuogąstavimų dėl susidariusios pandemijos situacijos pasaulyje – pridėjo ir galimo koronaviruso plitimo baimę. Visų 323 tūkst. mokinių tėvams kilo daug klausimų dėl jų vaikų saugumo bei tolimesnio mokymo.


Elektroninį dienyną administruojanti „TAMO grupė“ pirmąją mokslo metų savaitę nusprendė atlikti mokinių tėvų apklausą, siekiant išsiaiškinti, kas kelia didžiausią nerimą. Atsakymai patvirtino, kad tėvai baiminasi ne tik dėl galimo viruso plitimo mokyklose.


Apklausa: dėl ko nerimauja tėvai


Tėvų apklausoje sulaukta daugiau nei 12 tūkst. dalyvių atsakymų, kurie anonimiškai išreiškė pagrindinius nerimą keliančius aspektus.

REKLAMA


„Apklausos rezultatai parodė, kad didžiausią baimę kelia tikimybė, jog sugrįš nuotolinis mokymas. Tai suprasdami, nuolat investuojame į sklandų sistemų veikimą tam, kad visi šalies pedagogai galėtų užtikrinti kokybišką ugdymą moksleiviams net ir nuotolinio mokymosi atveju. Taip pat tarp apklaustųjų – daugiau nei 40 proc. tėvų, kurie bijo, jog moksleiviai gali užsikrėsti Covid-19 virusu“, – teigia elektroninio dienyno „TAMO grupės“ atstovė Malvina Vilniškienė.


Anot „TAMO grupės“ atstovų, vis dėlto ne visos baimės susijusios su esama pandemijos situacija – kas penktas iš apklaustų tėvų baiminasi dėl savo vaiko saugumo jam keliaujant į mokyklą ir/ar iš jos. Tėvai nerimauja dėl to, jog keliaudamas jų vaikas pateks į eismo įvykį – bus partrenktas automobilio. Po vasaros atostogų grįžę vaikai ne visada būna atidūs gatvėje ar kelyje. Tėvų apklausa parodė, kad pusė iš jų savo vaikus išleidžia į mokyklą vienus.

REKLAMA


„Naujų mokslo metų pradžia mokiniams būna aktyvi. Mokykla bei veiklos po pamokų užima didžiąją dalį vaikų laiko, o keliauti į užsiėmimus dažniausiai reikia savarankiškai. Juo labiau, kad šiemet vaikai į gatves išeina po dar ilgesnės pertraukos – kai kurie jų mokyklų duris pravers po pusmečio nuotolinio mokymosi ir atostogų. Turint galvoje padidėjusį judrumą keliuose, „Lietuvos draudimas“, kartu su viena iš „TAMO grupės“ valdomų įmonių „E.mokykla“, mokiniams ir pedagogams siūlo „Moksleivių draudimo programą“, kuri suteikia nemokamą moksleivio draudimą visiems mokslo metams“, – teigia „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė.


Suprasdami, koks yra svarbus ugdymo tikslus atitinkantis turinys, „TAMO grupė“ nusprendė prisidėti prie „Moksleivių draudimo programos“, siūlydami sumažinti tėvų išlaidas mokslo metų pradžioje bei suteikti vaikams šiuolaikiškas mokymo priemones nemokamai.


„Dalyvauti „Moksleivių draudimo programoje“ yra paprasta, o svarbiausia – nieko nekainuoja. Dovanojame EMA arba Egzaminatorius.lt platformų nemokamas licencijas mokslo metams, kuriose ypač galima sustiprinti matematikos žinias. Šis pasirenkamasis dalykas ne tik naudojamas labiausiai, bet, kaip abiturientų egzaminų rezultatai parodė, yra ir išties reikalingas“, – sako Malvina Vilniškienė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)