Grupė "Coldplay" paskelbė ekologišką turą, kuriame elektrą gamins šokantys gerbėjai

Grupė "Coldplay" paskelbė ekologišką turą, kuriame elektrą gamins šokantys gerbėjai


Muzikos grupė „Coldplay“ ketvirtadienį pristatė savo ekologiško pasaulinio turo planus, kuriuose numatoma, kad į koncertus atėję gerbėjai „kinetinių grindų“ ir dviračių pagalba generuos pasirodymams reikalingą elektros energiją.


Tačiau grupės lyderis Chrisas Martinas transliuotojui BBC pripažino, kad jie rizikuoja sulaukti gerbėjų kritikos, nes vis dar naudojasi privačiais lėktuvais.


„Žmonės, kurie mums priekaištauja dėl tokių dalykų, dėl skraidymo, yra teisūs. Taigi mes neturime jokių argumentų pasiteisinimui“, – sakė Martinas.


Tačiau jis teigė, kad grupė vis tiek „nori keliauti, nori susitikti su žmonėmis ir užmegzti su jais ryšį – todėl stengiasi tai daryti kuo švaresniu būdu“.


Apie koncertinį turą pranešta penktadienį, likus dienai iki naujo albumo „Music of the Spheres“ išleidimo.


Turas prasidės kovo mėnesį, jo metu grupė aplankys Centrinę ir Šiaurės Ameriką, Europą ir baigs kelionę rugsėjo mėnesį Rio de Žaneire.


Kartu su pranešimu apie turą buvo paskelbtas „tvarumo iniciatyvų“ sąrašas, jame, be kita ko, yra ir planas sumažinti bendrą išmetamųjų dujų kiekį perpus, palyginti su paskutiniu turu 2016-2017 metais.

REKLAMA


Gerbėjams šokant, kinetinės grindys gamins elektrą.


„Teko girdėti, kaip grupės lyderis sako: „Mums reikia, kad jūs pašokinėtumėte“? Kai aš taip sakau, man tiesiogine prasme tikrai reikia, kad jūs šokinėtumėte aukštyn ir žemyn. Nes jei nešokinėsite, užges šviesos“, – BBC pasakojo Ch. Martinas.


Be to, už kiekvieną parduotą bilietą jie pasodins po medį.


Į paskutinį jų turą bilietus nusipirko apie 5,4 mln. žmonių.


2019 metais Ch. Martinas sakė, kad grupė daro pertrauką nuo koncertų visame pasaulyje, kad „išsiaiškintume, kaip mūsų turas gali būti ne tik tvarus, bet ir aktyviai naudingas“.


„Pastaruosius dvejus metus konsultavomės su aplinkosaugos ekspertais, kad šis turas būtų kuo tvaresnis ir, kas ne mažiau svarbu, kad panaudotume turo potencialą pažangai“, – ketvirtadienį grupė rašė savo interneto svetainėje. – Mums nepavyks visko padaryti teisingai, tačiau esame pasiryžę padaryti viską, ką galime, ir dalytis tuo, ką sužinome“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)