5 kelionių kryptys, kurios neištuštins piniginės

5 kelionių kryptys, kurios neištuštins piniginės


Vasara – atostogų metas, kai norisi keliauti į seniai išsvajotas atostogas. Vis dėlto, vasarą tiek skrydžių įvairiomis kryptimis bilietai, tiek viešbučių kainos – gerokai ūgtelėjusios nei įprastai. Ekspertai dalijasi patarimais, kaip ir kur keliauti, kad sugrįžus namo iš kelionių netektų skaičiuoti paskutinių pinigų?


Kelionių kryptys, kurios nesuplėšys piniginės


Sakartvelas


Kiekvienas atvykęs į Sakartvelą (arba Gruziją) sutinkamas kaip brolis – kraštas dar nėra išvargintas masinio turizmo, o kiekvieną užklydusį į šalį vis dar stebina kuklios kainos: tiek kelionių, tiek gidų ar pramogų, tiek vaišingų vakarienių. Šalis įsikūrusi Kaukazo kalnuose – Europos ir Azijos sandūroje, vyno gimtinėje. Tad kiekvienas keliaujantis ras tai, ko širdis geidžia – nuo europietiško Tbilisio iki laukinės Kaukazo gamtos; nuo piniginės nelaužančių gastronominių patirčių iki nebrangių kelionių po įspūdingus lankytinus objektus.


Azijos šalys

Nors dažną lietuvį kelionės į tolimąsias Azijos šalis gąsdina brangumu, kai kuriems tai gali būti netikėtas atradimas. Tereikia rasti tinkamą metą skristi ir atitinkamai pigesnius skrydžio bilietus. Nuvykus į pasirinktą šalį, vietoje jau galima mėgautis piniginės nedraskančiomis pramogomis. Dauguma Azijos šalių – įkandamos dažno lietuvio piniginei, o sutaupyti bendram kelionių biudžetui galima į šį kontinentą vykstant ilgesniam laikui. Viena populiariausių lietuvių krypčių – Tailandas. Ši šalis jus užburs egzotika ir savo kontrastais: nuo modernių dangoraižių iki senųjų genčių ir didingų šventyklų kompleksų. Nebrangios kelionės po laukinę šios šalies gamtą suteiks naujų jėgų, o egzotiškų spalvų atostogoms suteiks gardus ir nebrangus gatvės maistas.

REKLAMA


Albanija


Albanija dažnai įvardijama kaip gražiausia Balkanų pusiasalio šalis. Maža valstybė gali didžiuotis įspūdinga istorija ir nuostabaus grožio paplūdimiais. Nors ši šalis daugeliui turistų dar yra neatrasta ir nėra įtraukta į geidžiamiausių kelionių sąrašą, kiekvienais metais Albanija vis labiau populiarėja ir ne veltui. Žemos kainos – viena didžiausių to priežasčių.


Bulgarija ir Rumunija

Prie Juodosios jūros krantų esančios šalys, vienos Europos Sąjungos naujokių, kiekvieną atvykusį svečią užburs spalvingu kraštovaizdžiu ir pigiais kelionių pasiūlymais. Nereikia pamiršti ir kitų privalumų: trumpai trunkančio skrydžio bei be galo skanaus maisto. Šiose šalyse rasite lankytinų objektų įvairovę, o kainos čia vis dar nesikandžioja. Šios šalys – vienos seniausių valstybių Europoje, tad įdomių istorijų ir kultūrinių atradimų čia tikrai nepritrūksite.


Lenkijos Tatrai

Jei dar nesate lankęsi Lenkijos Tatruose ir mažuose kalnų miesteliuose – Zakopanėje ir kituose – privalote tai padaryti. Nereikia važiuoti labai toli nuo namų, o nuostabūs kalnų peizažai jus pasitiks po palyginti neilgos kelionės automobiliu ar autobusu. Viena mėgstamiausių šios vietos krypčių – kvapą gniaužianti Zakopanė, kuri pramogoms tiks tiek vasarą, tiek žiemą. Be to, niekam ne paslaptis – kainos Lenkijoje visad draugiškos piniginei.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)