Sveikatos mugė Vilniuje ir Šiauliuose suburs sveikatingumo entuziastus

Sveikatos mugė Vilniuje ir Šiauliuose suburs sveikatingumo entuziastus


Jau šį savaitgalį – balandžio 15-16 d. Vilniaus prekybos centre „Akropolis“ vyks Vilniaus sveikatos mugė, o lygiai už mėnesio – gegužės 13 d. Šiaulių prekybos centre „Akropolis“ – Šiaulių sveikatos mugė.


Tai renginys, skirtas skatinti žmones labiau rūpintis savo ir savo šeimos sveikata, kurti sveikatai palankią rutiną, atsisakyti žalingų įpročių. Renginyje savo paslaugas ir prekes pristatys tiek alopatinės, tiek natūraliosios medicinos atstovai, sveiko maisto, ekologiškos kosmetikos ir švaros priemonių gamintojai, knygas bei periodinius leidinius apie sveikatą leidžiančios leidyklos, įvairios bendruomenės ir organizacijos. Sostinėje mugė vyks jau antrąjį kartą – pirmoji buvo surengta pernai rudenį, o Šiauliuose – pirmą.


„Idėja organizuoti sveikatos mugę kilo jau senokai, tačiau vis nebuvo laiko ją įgyvendinti. Visgi pandemijos metu pamačiau, kokios menkos visuomenės žinios apie sveikatą, ligų priežastis, ir apsisprendžiau, kad toks renginys labai reikalingas. Pernai surengta mugė buvo labai sėkminga ir sutraukė daugybę lankytojų, tad šiemet ją nusprendėme organizuoti du kartus – pavasarį ir rudenį, be to renginys vyks ne tik Vilniuje, bet ir Šiauliuose“, – sakė renginio iniciatorė renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.

REKLAMA


Vilniuje dalyvaus 60 dalyvių, Šiauliuose – kiek daugiau nei pusšimtis. „Juos atrinkome itin kruopščiai, stengėmės, kad siūlomų paslaugų ir prekių asortimentas būtų kuo įvairesnis“, – tvirtino organizatorė. Dalyviai į renginius atvyks iš visos Lietuvos, o keletas – ir iš užsienio.


Tai – įvairios diagnostikos ir gydymo įstaigos, vaistinės, reabilitacijos centrai, optikos, odontologijos klinikos, sporto klubai ir grožio salonai, holistinės medicinos įstaigos, jogos ir meditacijos centrai, masažo kabinetai ir t. t. Mugės prekybininkai siūlys sveiko maisto, papildų, sveikatai nekenkiančios kosmetikos ir švaros priemonių, įvairių gaminių stiprinti sveikatai namų sąlygomis. Be to renginyje dalyvaus įvairios sveikuolių bei sporto bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos. „Stendus turės Lietuvos sveikuolių sąjunga, Maltos ordinas, Pagalbos moterims linija...“, – vardijo V. Viteikaitė.


Atėjusieji turės progą susipažinti tiek su naujausiais medicinos pasiekimais, tiek su senosiomis, bet iki šiol gyvuojančiomis medicinos sistemomis, tokiomis kaip ajurveda ar tradicinė kinų medicina. Be to didelis dėmesys bus skirtas ne tik fizinei, bet ir psichinei sveikatai, būtinybei pailsėti, išmokti įveikti stresą.

REKLAMA


„Renginyje bus galima pasikalbėti su gydytojais, mitybos specialistais, psichologais, atlikti įvairių testų, sužinoti apie dalyvių teikiamas paslaugas, įsigyti sveiko maisto, kosmetikos bei įvairių reikmenų, taip pat sužinoti apie šalia veikiančių bendruomenių ir organizacijų veiklą bei prie jos prisijungti“, – apibendrino pašnekovė. Ji atkreipė dėmesį, kad tiek paslaugų, tiek prekių mugėje bus galima įsigyti su nuolaidomis, nes jas siūlys patys paslaugų teikėjai, gamintojai ar tiesioginiai atstovai.


Anot V. Viteikaitės, atlikus apklausą paaiškėjo, kad būtent didelis paslaugų ir prekių asortimentas vienoje vietoje, galimybė pasikalbėti su specialistais ir žemesnės kainos buvo tai, kad labiausiai viliojo lankytojus pernykštėje mugėje. „Tikimės, kad renginys įkvėps visuomenę labiau domėtis ir rūpintis savo sveikata, išbandyti naujus dalykus, na ir tiesiog į gyvenimą žiūrėti pozityviau“, – kalbėjo ji.


Įėjimas į renginį – nemokamas.


Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)