JAV milijardierius prabangų būstą Niujorke pardavė už beveik 190 mln. dolerių

JAV milijardierius prabangų būstą Niujorke pardavė už beveik 190 mln. dolerių


Beveik 190 mln. dolerių (165 mln. eurų) už prabangų  būstą virš Centrinio parko: „The Wall Street Journal“ rašo, kad ligšiolinis jo savininkas amerikiečių milijardierius Danielis Ochas 900 kvadratinių metrų dydžio butą viršutiniame dangoraižio Niujorke aukšte pardavė labai pelningai.


Pats D. Ochas butą su keturiais miegamaisiais 2019 metais įsigijo už 93 mln. dolerių. Anot leidinio, šio būsto pardavimas anoniminiam pirkėjui gali būti „vienas brangiausių sandorių, kada nors sudarytų Niujorke“. Už būstą tame pat dangoraižyje JAV rizikos draudimo fondo valdytojas Kenas Griffinas 2019-aisiais sumokėjo 238 mln. dolerių.


„Forbes“ duomenimis, 61-erių D. Ocho turtas vertinamas 4,1 mlrd. dolerių. Jis yra Niujorko investicinio fondo „Och-Ziff Capital Management“, kuris dabar jau pervadintas į „Sculptor“, įkūrėjas ir buvęs vadovas. 2016-aisiais jo fondas dėl korupcinio tinklo sukūrimo keliose Afrikos šalyse JAV institucijoms turėjo sumokėti daugiau kaip 400 mln. dolerių baudą.


D. Ochas savo pagrindinę gyvenamąją vietą dėl mokestinių priežasčių yra perkėlęs į Floridą. Jis turi dar vieną prabangų būstą Centrinio parko vakarinėje dalyje. Šis, anot „The Wall Street Journal“,  vertinamas 57,5 mln. dolerių.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)