Grupės „TaRuta" paramos Ukrainai koncertai Kupiškyje ir Bistrampolio dvare

Grupės „TaRuta" paramos Ukrainai koncertai Kupiškyje ir Bistrampolio dvare


„TaRuta" – energingų, meile tėvynei degančių ir tik gimtąja kalba dainuojančių Ukrainos patriotų folkroko grupė. Lietuvoje koncertuoja nuo 2014 metų, kai prasidėjo Maidano įvykiai. Šiuos muzikantus neblogai žino mūsų šalies festivalių lankytojai, radijo stočių klausytojai ir televizijos žiūrovai. 2022 metų vasarį, prasidėjus plataus masto karinei agresijai prieš Ukrainą, grupės „TaRuta" nariai lankosi Lietuvoje kaip savo regiono Teritorinės gynybos atstovai, drauge su lietuvių savanoriais renka labdarą pabėgėliams ir reikalingą pagalbą savo šalies kariuomenei.

Grupės nariai – tautosakos tyrinėtojų komanda ir profesionalūs muzikantai, nebijantys eksperimentuoti ir įvesti šiuolaikinės muzikos tendencijas į autentišką ukrainiečių folklorą. Per daugiau nei 15 eksperimentinių metų, „TaRuta" suteikė naują gyvybę daugiau nei dešimčiai senovės ukrainiečių liaudies dainų, paversdama jas tikrais hitais.


Grupė „TaRuta" Bistrampolio dvare viešėjo 2023 m. gegužės 13 d. Paramos koncertu „Sparnai Ukrainai" buvo atidarytas ne tik XXI-asis Bistrampolio festivalis, bet ir surinktos lėšos Ukrainos kariams remti. Šiais metais grupė sugrįžta į Lietuvą ir vasario 29 d. surengs paramos Ukrainai koncertą Kupiškio kultūros centre, o kovo 1 d. – Bistrampolio dvare.

REKLAMA


Po koncerto dvare gegužės mėnesį, grupės „TaRuta" lyderis Jevgenas Romanenko sakė:


- Jei nesi kariuomenėje, turi viską daryti dėl kariuomenės.


Grupė „TaRuta" taip ir daro, visa jų aplinka tuo gyvena – padeda kariniams daliniams, teikia humanitarinę pagalbą.


- Pripratome atsikelti gaudžiant sirenoms ir leistis į rūsį, prie karo greitai pripranti. Tik niekaip negali priprasti prie draugų ir artimųjų žūčių, - kalbėjo Jevgenas.


Bistrampolio dvaro vadybininkė Kristina Kriugiškienė kviečia į koncertus ir teigia:


- Grupės „TaRuta" nariai jaučia mūsų palaikymą, jie Lietuvą įvardija kaip antruosius namus ir turėdami galimybę, daro turus po Lietuvą, organizuoja koncertus, kuriuose renka lėšas ir humanitarinę pagalbą Ukrainos kariniams daliniams. Labai tikimės, kad koncertai vasario 29 d. Kupiškio kultūros centre ir kovo 1 d. Bistrampolio dvare sutrauks neabejingus klausytojus, kurie savo palaikymu, parama prisidės prie šio kilnaus tikslo.

REKLAMA


Paklaustas, kaip juos priima Lietuvos klausytojas, Jevgenas sako, jog mato, kad lietuvius skaudina šis karas ir kiekvienas sutiktas lietuvis nori pagelbėti.


- Kiekvienas pergyvena ir tai paliečia, pakylėja. Su tokiais draugais – tik pergalė. Karo vien kariai negali laimėti, tą karą turime laimėti visi kartu. Lietuva ir Ukraina turi ilgą draugystės istoriją ir tai, kad Lietuva ir jos žmonės tiek daug padeda, tai tik patvirtina ir sustiprina, - sako Jevgenas


Renginių metu bus galima įsigyti grupės atributikos, surinktos lėšos bus skirtos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariams remti.


„TaRuta" dovanos pačias gražiausias ir jautriausias dainas. Taip pat išgirsime ir naujienų, tame tarpe ir interneto sensacija tapusį opusą apie Javelin.


Kartu iki pergalės!


Susiburkime, nepamirškime, susivienykime ir palaikykime! Geros muzikos!


Renginys nemokamas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)