Kodėl verslai internete žlunga: 5 klaidos, kurių svarbu išvengti

Kodėl verslai internete žlunga: 5 klaidos, kurių svarbu išvengti


Remiantis „Marketing Signals“ atlikto tyrimo duomenimis, net 9 iš 10 internetinių parduotuvių užsidaro per pirmuosius keturis gyvavimo mėnesius. Akivaizdu, kad norint pasiekti sėkmę internete, vien geros idėjos nepakanka, tačiau daug daugiau šansų turėsite, vengdami daugelio daromų klaidų.


„Įmonės, kurios nevykdo veiklos internete, daug praranda. Verslui būtina žengti į internetą, ypač dabar, kai taip paprasta sukurti svetainę, be jokių interneto dizaino ar programavimo žinių. Tačiau svetainės sukūrimas yra tik pirmas žingsnis į sėkmę“, – sako Giedrius Zakaitis, „Hostinger“ produkto vadovas.


„Hostinger“ ekspertai išanalizavo internetinių verslų klaidas ir išskyrė penkias dažniausiai pasitaikančias nesėkmės priežastis:


1. Pasitikėjimo savimi stoka. Vargu, ar pavyks užkariauti internetą iš anksto nusistačius, kad tai per sudėtinga užduotis, kuriai trūksta žinių ar gebėjimų. Toks požiūris dažnai remiasi ne kuo kitu, o klaidingais įsitikinimais. Gali atrodyti, kad susikurti svetainę yra sudėtinga, tačiau internetinių svetainių kūrimo įrankiai su dirbtiniu intelektu (DI) padeda tai atlikti be jokių programavimo žinių.

REKLAMA


„Daugybė žmonių nustemba sužinoję, kad be reikalo atidėliojo šią idėją. Pasitikėjimas savimi ir greitai atliekami veiksmai suteikia pranašumą prieš konkurentus bei leidžia išsiveržti į priekį“, – sako Giedrius Zakaitis.


2. Prastas svetainės dizainas. Nesuderintos spalvos, per daug teksto, netvarkingai išdėlioti mygtukai, išsilieję paveikslėliai ir kiti prasto dizaino elementai gali atbaidyti klientus. Tačiau yra būdų, kaip svetainę padaryti patrauklią, be brangių profesionalaus dizainerio paslaugų.


Vienas iš sprendimų – patikėti šį darbą dirbtiniam intelektui. Pavyzdžiui, „Hostinger Website Builder“ svetainių kūrimo įrankis su DI gali akimirksniu sukurti unikalią svetainę. Nuo dizaino, išdėstymo, spalvų paletės, iki atitinkamo turinio su nuotraukomis. Prireikus, vos keliais paspaudimais užklausą galima patikslinti ir DI sukurs svetainę iš naujo. Jei nė vienas iš DI siūlomų variantų netinka, galima rinktis iš 150 dizainerių kurtų šablonų.

REKLAMA


„Siekiant, kad jūsų verslas būtų atpažįstamas, labai svarbu turėti prekės ženklą atitinkančią svetainę su tinkamai parinktomis spalvomis, logotipais ir susijusiomis nuotraukomis“, – aiškina G. Zakaitis.


3. Sudėtinga struktūra. Kiekviena svetainė neapsieina be atitinkamų puslapių ir patogaus išdėstymo. Priešingu atveju, neradę ko ieškojo, lankytojai paprasčiausiai paliks svetainę.


Pasak Giedriaus Zakaičio: „2 iš 3 mūsų svetainių kūrimo įrankio klientų šią užduotį patiki dirbtiniam intelektui. Atsižvelgdamas į kuriamos svetainės pobūdį, DI pasiūlo dažniausiai naudojamas skiltis, tačiau klientas pats sprendžia, kas svarbu lankytojams ir ką reikėtų pridėti ar išimti. Kiekviena svetainė yra unikali, visiškai funkcionali ir gali būti pritaikyta pagal asmeninius poreikius.“


4. Netinkama rinkodara. Kad svetainė taptų pelną nešančiu verslu, jai reikalingi lankytojai. Paieškos sistemoms pritaikytas (SEO) turinys gali būti geriausias būdas nedidelėmis pastangomis pritraukti tikslinę auditoriją į jūsų svetainę. Skaitmeninė rinkodara kainuoja nemažai, tačiau tai būtina investicija tikslui pasiekti.


Pasirinkus svetainių kūrimo įrankį su integruotu dirbtiniu intelektu, kur kas lengviau ir greičiau kurti SEO turinį bei palaikyti svetainę nuolat atnaujintą. Lankytojų srautų ir jų elgsenos stebėsenai rekomenduojama naudoti tokius įrankius, kaip „Google Analytics“, „Google AdSense“ arba „Facebook Pixel“.



5. Prasta svetainių priegloba (angl. „hosting“). Svetainės greitis daro įtaką lankytojų srautui, konversijų rodikliams ir net pozicijoms paieškos sistemose. 40 proc. lankytojų palieka svetainę, jei ji neatsidaro per tris sekundes. Svetainę gali sulėtinti ne tik jos elementų dydis ir sudėtingumas, bet ir prieglobos kokybė bei serverio lokacija. Turinio pristatymo tinklas (CDN) ir spartinančioji atmintinė gali gerokai padidinti svetainės našumą ir sumažinti serverio apkrovą.


Kitas svarbus komponentas – saugumas. SSL sertifikatai, 99,9 proc. veikimo laiko garantija ir atsarginės kopijos – tai tik keletas savybių, į kurias verta atsižvelgti renkantis prieglobos paslaugų teikėją.


„Greitis, saugumas ir plėtros galimybės – tai veiksniai, į kuriuos turi atsižvelgti kiekvienas, rinkdamasis prieglobos paslaugų teikėją. Verslui augant ir plečiantis, priegloba turi prisitaikyti prie jūsų poreikių, kad galėtumėte susitelkti į tai, kas svarbiausia – verslo augimą“, – tikina „Hostinger“ produkto vadovas.


Internetas verslams atveria didžiules galimybes. Tai ypač svarbu mažmeninei prekybai. Nebūtina lygintis su didžiaisiais prekių ženklais, kartais pakanka rasti nišą ir joje įsitvirtinti.


Sukurti sėkmingą internetinę svetainę nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Rinkodaros priemonės gali padėti pritraukti lankytojų, tačiau ne mažiau svarbu užtikrinti ir tai, kad jų neatbaidytų svetainės dizainas ar painus meniu. Pasirinkus patogų ir patikimą prieglobos paslaugų sprendimą, galima lengviau sukurti svetainę, ją auginti ir užtikrinti saugumą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)