Vilnius didelių įmonių darbuotojams siūlo skiepytis „Vaxzevria“ vakcina

Vilnius didelių įmonių darbuotojams siūlo skiepytis „Vaxzevria“ vakcina


Vilniaus miesto savivaldybė pradeda registruoti vakcinai daugiau nei 100 darbuotojų turinčias įmones, kurių veiklos srityse per pastarąjį mėnesį buvo nustatyta COVID-19 židinių. Šių įmonių darbuotojams artimiausiu metu bus sudaryta galimybė pasiskiepyti tik „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) vakcina. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į didelį turimą šios vakcinos kiekį ir kol kas neužpildytą savaitgalio pamainą „Litexpo“ vakcinavimo centre, nurodoma savivaldybės pranešime.


„Mūsų vakcinavimo centras „Litexpo“ pasiruošęs skiepyti nors ir po 10 tūkst. asmenų per dieną, šį savaitgalį jis dirbs visu pajėgumu, tačiau norinčių skiepytis „Vaxzevria“ vakcina trūksta. Todėl nusprendėme plėsti auditoriją ir šią vakciną pasiūlyti didelių įmonių darbuotojams, remdamiesi Sveikatos apsaugos ministerijos numatytais vakcinavimo grupių prioritetais“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė.


„Taip pat svarbu pabrėžti, kad šiai grupei – didelių įmonių darbuotojams – artimiausiu metu kitos vakcinos nebus atvertos. Kitaip tariant, turite gerą šansą pasiskiepyti dabar siūloma vakcina, arba laukti mažiausiai mėnesį, kol atsiras daugiau kitų vakcinų ir galėsite rinktis. Siūlome jau dabar apsaugoti save, kadangi pirmasis „Vaxzevria“ skiepas suteikia dalinį imunitetą“, – ragino L. Koriznienė.

REKLAMA


Didžiosios įmonės, kurios jau pateikė sąrašus savivaldybei, turi informuoti savo darbuotojus, kad kiekvienas norintis gali registruotis skiepui http://vakcina.vilnius.lt/ svetainėje ir jau šį savaitgalį pasiskiepyti.


„Labai kviečiame kultūros sektorių pasinaudoti šia proga apsaugant savo darbuotojus – gavome laiškų iš didžiųjų kultūros sektoriaus atstovų, dabar tikimės jų aktyvios reakcijos į šį pasiūlymą“, - sakė savivaldybės administracijos vadovė.


Sostinės savivaldybės pateiktais duomenimis, šiuo metu Vilnius turi apie 20 tūkst. nerezervuotų „Vaxzevria“ vakcinų, kurias nori išnaudoti per savaitgalį. Didžiųjų įmonių pateiktuose sąrašuose yra apie 65 tūkst. darbuotojų.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)