Koronaviruso pandemija pasaulyje: Australija dar 3 mėnesius neįsileis užsieniečių, kitos valstybės fiksuoja atvejų rekordus

Koronaviruso pandemija pasaulyje: Australija dar 3 mėnesius neįsileis užsieniečių, kitos valstybės fiksuoja atvejų rekordus


Australija paskelbė dar trims mėnesiams pratęsianti draudimą į šalį atvykti užsieniečiams. Taip siekiama apsisaugoti nuo koronaviruso plitimo.


Draudimas atvykti visiems žmonėms iš užsienio buvo įvestas kovą, nuo tada iš šalies taip pat negali išvykti australai ir nuolatiniai Australijos gyventojai, nebent jiems būtų pritaikyta išimtis.


Remdamasis Vyriausiojo Australijos sveikatos apsaugos komiteto (AHPPC) rekomendacija, sveikatos apsaugos ministras Gregas Huntas teigė, kad kelionių draudimas bus pratęstas mažiausiai iki gruodžio 17 d.


„AHPPC rekomendavo, kad tarptautinė ir vidaus COVID-19 padėtis ir toliau kelia nepriimtiną pavojų visuomenės sveikatai. Ekstremaliosios padėties pratęsimas yra tinkama reakcija į šį pavojų“, – sakė G. Huntas.


Dėl ekstremaliosios padėties taip pat sustabdyti reguliarūs tarptautiniai skrydžiai ir kruizinių laivų judėjimas.


Australijoje iš viso užregistruoti 26 049 COVID-19 atvejai ir 737 mirtys nuo šios ligos.


Naujojoje Zelandijoje pirmą kartą per 3 mėnesius užfiksuota mirtis nuo COVID-19


Naujojoje Zelandijoje penktadienį užregistruota pirmoji koronaviruso auka per daugiau nei 3 mėnesius – į šeštą dešimtmetį įkopęs vyras.

REKLAMA


Sveikatos apsaugos pareigūnai teigė, kad vyras COVID-19 užsikrėtė per antrąją protrūkio bangą Oklande rugpjūtį, po 102 dienų, per kurias nebuvo užregistruota nė vieno naujo COVID-19 atvejo.


Naujojoje Zelandijoje iš viso koronavirusas nusinešė 23 žmonių gyvybes. Paskutinį kartą nuo COVID-19 žmogus mirė gegužės 24 d.


„Suprantu gyventojų nerimą dėl šiandienos naujienų, tiek bendruomenėje, tiek ir šeimos bei artimųjų nerimą dėl šios mirties. Palaikome jo šeimą ir bendruomenę šiuo netekties ir sielvarto metu“, – pranešime teigė šalies sveikatos apsaugos ministras Ashley'is Bloomfieldas.


Oklande koronaviruso protrūkis prasidėjo nuo keturių žmonių šeimos ir išplito iki 152 COVID-19 atvejų, įskaitant penktadienį nustatytus tris atvejus.


Nepaisant daugiau nei dvi savaites galiojusio karantino Oklande, protrūkio visiškai suvaldyti kol kas nepavyko.


„Visada žinojome, kad galime sulaukti daugiau su COVID-19 susijusių mirčių. Šiandienos naujienos rodo budrumo svarbą, nes šis virusas gali turėti labai rimtų pasekmių“, – sakė A. Bloomfieldas.

REKLAMA


Nors Oklando gyventojams šią savaitę leista be priežasties išeiti iš namų, mieste draudžiami daugiau nei 10 žmonių susibūrimai, išskyrus mokyklas, o viešajame transporte privaloma dėvėti veido kaukes.


Šie apribojimai galioja mažiausiai iki rugsėjo 16 d.


Brazilijoje bendras COVID-19 atvejų skaičius perkopė 4 mln.


Brazilijoje COVID-19 atvejų skaičius ketvirtadienį perkopė 4 mln., o sveikatos ministerijos darbuotojai pranešė, kad šio rodiklio augimas antroje koronaviruso labiausiai paveiktoje valstybėje po truputį lėtėja.


Nuo vasario 26 d., kai buvo užfiksuoti pirmieji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, Brazilijoje jų iš viso patvirtinta daugiau nei 4,04 mln., o bendras mirčių nuo COVID-19 skaičius siekia 124 600. Brazilija yra antroji koronaviruso labiausiai paveikta valstybė po JAV.


Per pastarąją parą užregistruota beveik 44 tūkst. naujų COVID-19 atvejų ir 834 mirtys nuo šios ligos.


Sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad pastarosiomis dienomis per dieną patvirtinamų naujų atvejų skaičius šiek tiek sumažėjo, viliamasi, kad protrūkis šalyje jau pasiekė piką, kai per dieną buvo užregistruojama vidutiniškai daugiau nei tūkstantis.


Nuo rugpjūčio pabaigos Brazilijoje per dieną vidutiniškai patvirtinama apie 870 mirties nuo COVID-19 atvejų ir 40 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų.


Vis dėlto, nepriklausomi medicinos ekspertai ragina būti budriems.


„Tai tik pradžia to, kas, kaip viliamės, bus gerėjimo tendencija“, – teigė Mauricio Sanchezas, Brazilijos universiteto epidemiologas.



Argentinoje per parą užfiksuotas rekordinis užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius


Argentinos medikai per 24 valandas nustatė 12 026 užsikrėtimo koronavirusu atvejus, tai didžiausias paros prieaugis šalyje nuo pandemijos pradžios. Ankstesnis antirekordas buvo lygus 11 717, jis buvo užfiksuotas rugpjūčio 28 d.


Kaip pranešė ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerija, bendras infekuotųjų skaičius šalyje pasiekė 451 198.


Daugiausia naujų atvejų nustatyta Buenos Airių provincijoje – 6 990. Po jos eina šalies sostinė, kur užfiksuota 1 411 atvejų.


Pastarąją parą mirė 245 koronavirusu užsikrėtę pacientai, bendras mirčių skaičius išaugo iki 9 361.


Trečiadienį interviu televizijos kanalui „Todo Noticias“ Argentinos prezidentas Albertas Fernandezas neatmetė, kad valdžia gali vėl sugriežtinti karantino priemones.


Pirmasis užsikrėtimo atvejis Argentinoje buvo patvirtintas kovo 3 d. Kovo 20 d. šalyje buvo įvestas karantinas. Rugpjūčio 28 d. apribojimų galiojimas buvo pratęstas iki rugsėjo 20 d.


Čekijoje per parą užfiksuotas rekordinis užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius


Čekijoje antrą parą paeiliui fiksuojamas užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiaus didėjimo rekordas. Tai penktadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.


Pastarąją parą medikai nustatė 680 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Tai didžiausias rodiklis nuo pandemijos pradžios. Viršytas ankstesnės dienos rekordas, kuris buvo lygus 650.


Sunkiausia epidemiologinė situacija susiklostė Hodonino ir Tršebičiaus miestų rajonuose šalies pietryčiuose, taip pat Prahoje. Sostinėje fiksuojami rekordiniai užsikrėtusiųjų skaičiaus prieaugio rodikliai. Valdžia planuoja įvesti mieste papildomų socialinių apribojimų, kuriais bus siekiama užkirsti kelią infekcijos plitimui.

REKLAMA


Nuo pandemijos pradžios maždaug 10,7 mln. gyventojų turinčioje Čekijoje nustatyti 26 452 užsikrėtimo Covid-19 atvejai. Nuo koronaviruso sukeliamų komplikacijų šalyje mirė 426 žmonės. Šiuo metu Čekijoje gydomi 7 196 pacientai, kuriems diagnozuota infekcija. Tai irgi rekordinis rodiklis per visą pandemijos laikotarpį.


Nuo kovo 1 d., kai šalies Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė apie pirmąjį užsikrėtimo atvejį, Čekijoje atlikta 934 453 testai dėl koronaviruso.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 19 (2024)

    Savaitė - Nr.: 19 (2024)





Daugiau >>