Daugiafunkcinio komplekso statybos: pristatyti atnaujinti projektiniai pasiūlymai

Daugiafunkcinio komplekso statybos: pristatyti atnaujinti projektiniai pasiūlymai


Vilniaus daugiafunkcis kompleksas Šeškinėje turėtų būti baigtas jau po dvejų metų – iki 2025 m. balandžio. Komplekse suprojektuotas ir vaikų darželis bei sporto centras. Sostinės gyventojai kviečiami susipažinti su atnaujintais šių pastatų projektiniais pasiūlymais.


Susipažinti su jais galima ČIA.


Susitikimas su visuomene dėl vaikų darželio ir sporto centro projektinių pasiūlymų vyks gegužės 8 dieną, 17 val. Vilniaus miesto savivaldybės patalpose, Tarybos posėdžių salėje.


Vaikų darželio ir sporto komplekso projektiniai pasiūlymai jau buvo skelbiami praėjusių metų gegužę. Po specialistų pastabų buvo pakeistas darželio aukštis – vienaaukštis pastatas perprojektuotas į dviejų aukštų, dėl to teko pakoreguoti ir statinio vietą sklype. Taip pat dėl techninių sprendimų buvo pakeistas sporto centro pastato stogas – jis tapo žemesnis.


Komplekse projektuojamą darželį galės lankyti apie 300 vaikų. Planuojamos 24 grupės 1–7 metų amžiaus vaikams. Darželis bus netoli prekybos centro „Akropolis“, nuo jo pusės projektuojamas ir pagrindinis įėjimas. Iš pietrytinės pusės, kurioje projektuojamos vaikų grupių patalpos, pro langą matysis Šeškinės šlaitų geomorfologinio draustinio miškas. Prie darželio bus vidinis kiemas, kuris bus atitvertas nuo likusios Daugiafunkcio komplekso teritorijos. Pirmojo aukšto darželio grupės turės tiesioginį išėjimą į kiemą.

REKLAMA


Darželyje taip pat bus aktų salė, kūrybinio ugdymo patalpos. Darželio administracinės patalpos planuojamos antrame aukšte. Ši erdvė po vaikų darželio įprastų darbo valandų bus atvira ir naudojama bendruomenės susibūrimams.


Daugiafunkcis sporto centras bus pačiame komplekso centre. Šalia centro projektuojami ir sporto aikštynai: lengvosios atletikos stadionas bei futbolo aikštė su lengvosios atletikos apšilimo zona. Šalia lengvosios atletikos stadiono suprojektuotos dengtos 3000 vietų žiūrovų tribūnos.


Pastate numatytos 3 krepšinio salės, pritaikytos sportuoti neįgaliems žmonėms, rankinio salė, meninės ir sportinės gimnastikos salės, bokso, imtynių ir fizinio pasirengimo salės.


Pirmajame aukšte numatytos lankytojų patalpos, sporto salės, restoranas, komercinė zona, pagalbinės patalpos. Persirengimo patalpos skirtos ne tik vidaus salių, bet ir lauko futbolo aikščių, bei lengvosios atletikos stadiono naudotojų aptarnavimui.

REKLAMA


Projektuojamos krepšinio sales bus galimai naudojamos skirtingiems renginiams. Vienoje iš salių projektuojamos mobilios 360 vietų žiūrovų tribūnos. Antrame pastato aukšte numatoma lankytojų zona, administracija, sporto klubas, pagalbinės patalpos.


Daugiafunkcio komplekso statybos, kurios turėtų būti baigtos iki 2025 metų balandžio, suskirstytos etapais. Pirmuoju etapu projektuojamas Sporto paskirties pastatas – stadionas su sporto aikštynais. Šiam etapui jau greitai bus išduotas statybos leidimas.


Antrajame etape numatyta įrengti kultūros ir ugdymo centrą ir biblioteką. Šiems statiniams rengiamas techninis projektas.


Projektiniai pasiūlymai pakartotinai skelbiami dėl trečiajame ir ketvirtajame statybų etape numatomų statyti: sporto centro, lengvosios atletikos stadiono ir futbolo treniruočių aikštės bei vaikų darželio.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)