LFF pristatė naujų įstatų projektą: dėl nepriekaištingos reputacijos sąvokos UEFA kreipsis į nepriklausomą teisinę kontorą

LFF pristatė naujų įstatų projektą: dėl nepriekaištingos reputacijos sąvokos UEFA kreipsis į nepriklausomą teisinę kontorą


Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius pristatė naujų LFF įstatų projektą. Jame numatoma ir nepriekaištinga LFF Vykdomojo komiteto (VK) narių reputacija, tačiau dėl pačios sąvokos ir jos pritaikymo įstatuose UEFA atstovai dar prašys išaiškinimo, kreipdamiesi į nepriklausomą teisinę kontorą.


„Jeigu kalbėti apie LFF konferencijos sudėtį, tai galutinis narių skaičius yra 32 nariai. Yra 10 apskričių, regioninis principas. Taip pat yra profesionalus principas, tai yra profesionalūs futbolo klubai, aštuoni A lygos klubai ir šeši Pirmos lygos klubai. Po kiekvieno sezono pagal sportinį principą užėmę nuo pirmos iki aštuntos vietos užėmę A lygos klubai ir po sezono nuo pirmos iki šeštos užėmę pirmos lygos klubai atstovauja konferencijoje, kaip tiesioginiai nariai“, – pristatydamas LFF įstatuose planuojamus pokyčius teigė T. Danilevičius.


Jis tvirtino, kad LFF konferencijos sudėtyje taip pat numatomos aštuonios šakinės asociacijos –Lietuvos moterų futbolo asocijacija, Lietuvos salės ir papludimio futbolo asociacija, Lietuvos studentų futbolo lyga, Masinio futbolo asociacija, Lietuvos vaikų ir jaunimo ugdymo futbolo asociacija, Lietuvos futbolo žaidėjų asociacija, Lietuvos futbolo techninio vystymosi asociacija ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacija.

REKLAMA


„Aštuonios asociacijos ir dešimt apskričių ir keturiolika klubų. Tokia yra konferencijos sudėtis. Tai yra tiesioginiai nariai, kurie atstovaus visą profesionalų, neprofesionalų ir šakinį futbolą“, – sakė LFF vadovas.


Jis taip pat pristatė, kaip atrodys LFF VK sudėtis. VK, pasak T. Danilevičiaus, turėtų sudaryti 16 narių, bus įtrauktos aštuonios apskritys, Lietuvos moterų asociacija, Lietuvos salės ir papludimio futbolo asociacija bei Lietuvos vaikų ir jaunimo ugdymo futbolo asociacija.


„Tai yra 3 asociacijos, 8 apskritys, taip pat patenka A lyga, Pirma lyga ir A lygos klubas turi vietas VK. Be jų, taip pat yra prezidentas ir nepriklausoma moteris kurie turi taip pat vietas. Tai yra 16 vietų vykdomajame komitete“, – aiškino jis.


T. Danilevičius paminėjo, kad į įstatus bus įtrauktas reikalavimus LFF VK nariams turėti nepriekaištingą reputaciją, tačiau dėl šios sąvokos ir teisinių aspektų UEFA dar kreipėsi į nepriklausomą teisinę kontorą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)