M. Majauskas: jei FIFA siūloma darbo grupė išspręstų įsisenėjusias Lietuvos futbolo federacijos problemas, ji turi prasmę

M. Majauskas: jei FIFA siūloma darbo grupė išspręstų įsisenėjusias Lietuvos futbolo federacijos problemas, ji turi prasmę


Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas tvirtina, kad FIFA atsiųstame laiške Lietuvos futbolo federacijai (LFF) matoma, jog organizacija sutinka su poreikiu peržiūrėti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) įstatus ir tam net kviečia sudaryti darbo grupę. Pasak jo, tai yra konstruktyvus požiūris į susidariusią situaciją.


„Mano akimis tai yra konstruktyvus požiūris skirtingai nuo LFF, kuri ilgai laikėsi pozicijos, kad viskas pas juos yra gerai – nesikiškite ir visi gyvensime laimingai. Jei FIFA siūloma darbo grupė vis tik išspręstų įsisenėjusias LFF problemas, ji turi prasmę“, – teigė M. Majauskas.


Politikas pabrėžė, kad UEFA ir FIFA gali gauti netikslią informaciją iš LFF, todėl svarbu tarptautinėms futbolo organizacijoms perduoti žinią apie realią padėtį.


„Svarbu, kad jie žinotų realią padėtį, tam reikia tiesioginio susitikimo. Gerbdami nepriklausomumą apie tai tikimės ir pasikalbėti su tarptautinių federacijų atstovais”, – sakė BFK pirmininkas.


Jis aiškina, kad politikai nuo pat pradžių kėlė klausimą dėl LFF veiklos atitikimo ne tik minimaliems kriterijams, bet ir viešai skelbiamiems, pavyzdiniams FIFA įstatams.

REKLAMA


„FIFA įstatai yra skelbiami viešai, kurių 10 straipsnio pirmoje dalyje rašoma apie pareigą užtikrinti tiesioginį futbolo klubų dalyvavimą federacijų valdyme. Taip pat svarbu užtikrinti nepriklausomą etikos komisiją bei skaidriai ir demokratiškai renkamus valdymo organus“, – tikino Seimo narys.


Rugpjūčio 3 d. Lietuvos futbolo federacija gavo jungtinį FIFA ir UEFA atsakymą, kuriame teigiama, kad Lietuvos futbolo federacijos įstatai, kurie buvo priimti šių metų balandžio 30 d. vykusioje LFF konferencijoje, atitinka FIFA ir UEFA įstatuose numatytus reikalavimus. Šie įstatai buvo priimti siekiant juos suderinti su pakeistu Sporto įstatymu.


Tarptautinės futbolo organizacijos atsakyme patvirtino ir pasiruošimą dirbti toliau tobulinant LFF veiklą bei priminė įsipareigojimą užtikrinti nepriklausomumą nuo trečiųjų šalių kišimosi į federacijos veiklą.


UEFA ir FIFA tvirtina, kad LFF įstatai iš esmės atitinka nurodytas gaires bei siūlo pagalbą federacijai kuriant darbo grupę, kuri svarstytų galimus pokyčius dėl LFF valdymo gerinimo.

REKLAMA


Praeitą trečiadienį jungtiniame Seimo Biudžeto ir finansų komiteto bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdyje, kuriame dalyvavo LFF atstovai, buvo siūloma federacijoje įvesti tiesioginį valdymą.


Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas M. Majauskas tvirtino, kad tai yra reikalingas sprendimas, siekiant esminių permainų LFF.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)