Kaip tinkamai prižiūrėti ir nesugadinti savo išmaniojo laikrodžio?

Kaip tinkamai prižiūrėti ir nesugadinti savo išmaniojo laikrodžio?


Nors išmanieji laikrodžiai tampa vis patvaresni, vasarą ar kitu metu, kai daugiau judame, iškyla kur kas didesnė rizika juos subraižyti ar kitaip pažeisti. Technologijų ekspertė apžvelgia išmaniesiems laikrodžiams pavojingas situacijas ir pateikia keletą patarimų, kaip juos naudoti, jog šie išliktų vizualiai patrauklūs ir veiktų kuo ilgiau.


„Nors egzistuoja begalė patarimų, kaip prižiūrėti išmaniuosius telefonus, į savo laikrodžius, kurie galia vis labiau prilygsta telefonams, dar taip pat nežiūrime. Tačiau juos periodiškai prižiūrėti – taip pat svarbu. Išmanieji laikrodžiai jau transformavosi iš mados aksesuaro į pilnaverčius pagalbininkus sporte, darbe ar kitose srityse. Tyrimai rodo, kad ateityje jų populiarumas augs ir toliau“, – sako Urtė Eidžiūnaitė.


Pastarieji įvairūs rinkos tyrimai prognozuoja, kad per ateinančius penkerius metus išmaniųjų laikrodžių rinka augs 14-20 procentų. U. Eidžiūnaitė pateikia keturis patarimus, kurie padės užtikrinti, kad išmanieji laikrodžiai veiktų kuo ilgiau ir sklandžiau, o jų išvaizda išliktų kuo labiau panaši į ką tik įsigyto įrenginio.

1. Neįkraukite išmaniojo laikrodžio kiekvieną vakarą

REKLAMA


Pasak ekspertės, šią rekomendaciją žino daugelis išmaniųjų telefonų savininkų – ji tinka ir išmaniesiems laikrodžiams.


„Dažnai įrenginių įkrauti nereikia – verčiau stebėti baterijos veikimo laiką ir atitinkamai planuoti įkrovimo dažnį. Norint dar labiau praretinti laiką tarp įkrovimų galima išjungti rečiau naudojamas funkcijas ar sumažinti ekrano ryškumą“, – sako ji.


Pastebėjus, kad laikrodį reikia įkrauti gana dažnai, pirmiau vertėtų patikrinti kokį veikimo laiką deklaruoja pats gamintojas: „Naujausi šiuolaikiniai modeliai vienu įkrovimu turėtų veikti gana ilgai. Jei laikrodį reikia įkrauti kur kas dažniau nei deklaruoja gamintojas, gali tekti pakeisti jo bateriją. Taip pat verta patikrinti ar įkroviklis veikia tvarkingai ir ar prie jo laikrodis gerai prisijungia.“


2. Išmanųjį laikrodį valykite reguliariai


Taip pat kartą per savaitę vertėtų savo išmanųjį laikrodį išvalyti nuo įvairių nešvarumų.


„Mūsų oda prakaituoja, išskiria riebalus, kurie kontaktuoja su laikrodžio paviršiumi. Taip pat mažuose tarpeliuose tarp laikrodžio ir jo dirželio kaupiasi dulkės, apsaugos nuo saulės ar kitų kremų liekanos – todėl būtina laikrodžius periodiškai valyti. Tai galima padaryti su paprastu medvilniniu diskeliu ar šepetėliu su minkštais šereliais. Jei laikrodį valote drėgna šluoste, po to jį reikėtų išdžiovinti, net jei ir turime atsparų vandeniui įrenginį“, – pataria U. Eidžiūnaitė.

REKLAMA


Adata ar kiti smulkūs ir aštrūs daiktai gali pasirodyti itin tinkami išvalyti sunkiau pasiekiamas vietas, bet jų reikėtų vengti – rizikuojate subraižyti ar kitaip pažeisti laikrodžio paviršių.


3. Jei reikia, apsaugokite laikrodį papildomomis priemonėmis


„Jei turite ne patį naujausią išmanųjį laikrodį, kurie šiomis dienomis įprastai gaminami iš patvaraus nerūdijančio plieno, titano ir turi nesibraižančius ekranus, verta apsvarstyti galimybę įsigyti tokiam įrenginiui skirtą apsauginę plėvelę ar ekrano apsaugą“, – teigia ekspertė.


Ji taip pat siūlo įsigyti keletą skirtingų laikrodžių dirželių. Vieną – ekstremalesnėms išvykoms, o kitą – oficialioms progoms.


„Nors didžioji dalis naujų išmaniųjų laikrodžių modelių yra neperšlampami, visada verta patikrinti ar įrenginys tinka tam tikrai veiklai, pavyzdžiui, eiti į pirtį ar nardyti gilesniuose vandenyse. Taip galite nepataisomai sugadinti laikrodį ar pažeisti jo dirželį, jei jis nėra atsparus vandeniui“, – atkreipia dėmesį U. Eidžiūnaitė.


4. Nepamirškite pasirūpinti ir laikrodžio vidumi


Pasak technologijų ekspertės, lygiai taip pat svarbu rūpintis ne tik laikrodžio išore, bet ir jo vidumi: „Būtina nuolat atnaujinti savo išmaniojo laikrodžio operacinę sistemą, jame esančias programėles. Taip įrenginys veiks ne tik sparčiau ir be sutrikimų, bet ir būsite tikri, kad turite visus naujausius saugumo atnaujinimus. Įprastai apie poreikį atsinaujinti praneša pats laikrodis arba atsiranda įspėjimas su juo susietame telefone.“


Taip pat rekomenduojama reguliariai peržiūrėti laikrodyje įdiegtų programėlių sąrašą ir pašalinti nenaudojamas: „Taip sulauksite mažiau įvairių nereikalingų žinučių, o ir pats laikrodis veiks sklandžiau.“







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)