JAV prezidentas J. Bidenas: V. Putinas yra „žudikas“

JAV prezidentas J. Bidenas: V. Putinas yra „žudikas“


JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė sutinkąs su vertinimu, kad jo kolega Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra „žudikas“.


J. Bidenas interviu „ABS News“ taip pat sakė, kad V. Putinas „turės susimokėti“ už bandymus pakenkti jo kandidatūrai 2020 m. JAV rinkimuose, kaip teigiama naujoje JAV žvalgybos ataskaitoje.


Paklaustas, ar, jo manymu,V. Putinas, kuris yra kaltinamas negailestingu elgesiu su savo oponentais, yra „žudikas“, J. Bidenas atsakė „taip“.


J. Bideno pareiškimai stipriai skiriasi nuo jo pirmtako Donaldo Trumpo, kuris nuolat vengė pasakyti ką nors neigiamo apie Rusijos vadovą.


Per interviu naujasis JAV prezidentas, be kita ko, sakė, kad pradėjęs eiti pareigas sausį kalbėjosi su V. Putinu.


„Turėjome ilgą pokalbį, aš ir jis, pažįstu jį gana gerai. Prasidėjus pokalbiui, aš pasakiau: pažįstu tave, o tu mane. Jei išsiaiškinsiu, kad tai įvyko, tada būk pasiruošęs“, – pasakojo J. Bidenas, tačiau nepatikslino, ar omenyje turėjo Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus, ar kitą elgesį, kuriam prieštarauja JAV, pavyzdžiui, Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno apnuodijimas ir įkalinimas.


Rusija netruko sureaguoti į J. Bideno komentarus.


„J. Bidenas šiuo pareiškimu įžeidė mūsų šalies piliečius“, – savo „Telegram“ kanale rašė žemųjų parlamento rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas. Jis pridūrė, kad išpuoliai prieš V. Putiną yra „išpuoliai prieš mūsų šalį“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)