5 ženklai, jog atėjo metas pakeisti vidaus duris

5 ženklai, jog atėjo metas pakeisti vidaus duris


Vidaus durys namuose atlieka ne vieną prasmingą vaidmenį – jos garantuoja privatumą ir tuo pačiu prisideda prie formuojamo interjero. Nors tokie gaminiai yra keičiami itin retai, galiausiai ateina laikas su jais atsisveikinti. Apie tai, jog artėjama prie neišvengiamų pokyčių, byloja tam tikri ženklai – norėdami išsaugoti komfortą ir kokybę kasdienybėje, neturėtumėte jų ignoruoti. Kokiais atvejais verta įsigyti naujas vidaus duris?


Partnerių turinys


Durys sunkiai atsidaro ir užsidaro

Tikriausiai net nereikia sakyti, kad tai yra pagrindinės durų funkcijos, tad jeigu jos jų nebegali atlikti tinkamai, vertėtų pagalvoti apie pokyčius. Į šį sąrašą galima įtraukti ir neužsirakinančias duris. Tiesa, ne visais atvejais reikės rinktis naujas duris – kartais pakanka pakeisti spyną ar pareguliuoti atramą, jog jomis ir vėl būtų galima tinkamai naudotis. Tačiau kartais dėl atsiradusių problemų yra kaltas bendras nusidėvėjimas ar temperatūrų pokyčiai. Priklausomai nuo to, kaip jos pasislinko ar išsiplėtė, gali būti pažeisti ir kiti objektai, pavyzdžiui, grindys, tad vienokius ar kitokius sprendimus reikėtų priimti kuo sparčiau.

REKLAMA


Galima matyti aiškius defektus

Kartais durų defektai neturi įtakos jų varstymui, tačiau jų prekinė išvaizda iš tiesų prašosi pokyčių. Dažniausiai apie naujas susimąstome pamatę įtrūkimus, nusilupusius kraštus, įbrėžimus, įskilusius stiklus ar kitas panašias deformacijas – net ir tuomet, jei jos nedidelės, tik laiko klausimas, kada tokie defektai išplis. Tiesa, kai kuriuos iš jų įmanoma užmaskuoti perdažant ar kitaip atnaujinant durų išvaizdą, tačiau jei nesate tikri, ar rezultatai patiks, verčiau šias lėšas iš karto paskirti naujiems gaminiams. Taip iš tiesų atsisveikinsite su bet kokiomis deformacijomis.


Išvaizda yra pasenusi

Riba tarp vintažinio, retro stiliaus ir pasenusios durų stilistikos yra pakankamai nedidelė, tačiau jei manote, kad ją peržengėte, turėtumėte pagalvoti apie naujų gaminių įsigijimą. Jei patys nepamenate, kada durys buvo keistos ir panašių dizaino sprendimų jau kurį laiką nematote parduotuvėse – tai ženklai, jog jų stilistika iš tiesų gali būti atgyvenusi. Kartu su šiais gaminiais gali būti pakeistos ir durų atramos: tarp jų taip pat surasite labai šiuolaikiškai, stilingai atrodančių variantų, kurie pasaugos tiek sienas, tiek ir pačias duris.

REKLAMA


Kardinaliai atnaujinote namų aplinką

Gali nutikti ir taip, jog durys vis dar atrodo moderniai ir yra kokybiškos, tačiau visiškai nedera prie kambario interjero. Galbūt kardinaliai atnaujinote bendrą aplinką, o gal pakeitėte kambario paskirtį – tokiais ir panašiais atvejais durys tik užtikrina privatumą, tačiau nebeatlieka savo stilistinės funkcijos. Tiesa, šiuo atveju pokyčiai neprivalo būti skubūs, bet planuodami būsimus remonto darbus, tarp jų turėtumėte įtraukti ir durų keitimą. Kai šie gaminiai derės su kitais interjero sprendimais, bendra atmosfera bus kur kas darnesnė. Dabar rinkoje galima rasti pačių įvairiausių, skirtingų spalvų ir stilių vidaus durų – būtų apmaudu tuo nepasinaudoti kuriant jaukią namų aplinką.


Atsirado neįprastų garsų

Įprastai durų uždarymas ar atidarymas neturėtų sukelti papildomo triukšmo, tačiau jeigu jos pradeda girgždėti ar skleisti kitus neįprastus garsus, tokių ženklų nereikėtų ignoruoti. Tokius garsus gali sukelti staktos ar vyriai, tad šią situaciją galima pabandyti sutvarkyti. Tačiau jeigu triukšmas nedings, iš tiesų vertėtų pagalvoti apie pokyčius – ilgainiui tokie garsai pradės erzinti tiek Jus, tiek ir kitus namiškius.


Susidūrę su šiomis situacijomis, turėtumėte nelaukti ir pradėti naujų durų paieškas. El. parduotuvėje Pigu.lt vidaus durys nustebins plačia pasirinkimo įvairove: čia tikrai surasite tokias, kurios tiks Jūsų namams.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)