JAV nori iki 2050 metų beveik pusę elektros gaminti iš saulės energijos

JAV nori iki 2050 metų beveik pusę elektros gaminti iš saulės energijos


Prezidento Joe Bideno administracija trečiadienį, pristatydama naujausią savo klimato kaitos strategijos komponentą, pareiškė, kad JAV turėtų siekti iki amžiaus vidurio beveik 50 proc. elektros pasigaminti iš saulės energijos.


Energetikos departamento (DOE) paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad iki 2035 metų saulės energija galėtų sudaryti net 40 proc. elektros gamybos, o iki 2050 m. – 45 proc. Šiuo metu iš saulės energijos gaunama vos trys procentai elektros.


Tačiau, norint pasiekti šį lygį, JAV turėtų keturis kartus padidinti metinius saulės energijos gamybos pajėgumus, sakoma departamento ataskaitoje.


Taip pat, norint įgyvendinti šiuos planus, reikės didelių viešųjų investicijų į elektros tinklą, iš pradžių pastatytą elektros energijai iš anglių ir gamtinių dujų, taip pat politikos pakeitimų, skirtų neskatinti iškastinio kuro pagrindu pagamintos energijos, pažymima joje.


Ataskaita paskelbta tuo metu, kai J. Bidenas ragina imtis energingų veiksmų klimato kaitos ir atsinaujinančios energijos srityse, o Kongresas diskutuoja apie svarbius pasiūlymus, kaip pertvarkyti šalies infrastruktūrą, atsižvelgiant į prastėjančią situaciją dėl atogrąžų audrų ir miškų gaisrų Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA


Be to, praėjusį mėnesį Baltieji rūmai paskelbė dar vieną tikslą: kad iki 2030 metų pusė visų JAV parduodamų automobilių būtų nulinės emisijos. Šio drąsaus tikslo įgyvendinimas priklausys nuo viešosios politikos, privataus sektoriaus investicijų ir vartotojų pasirinkimo vienovės, kad taptų realybe.


Kaip ir kiti ambicingi klimato tikslai, tokie kaip „grynosios nulinės“ emisijos iki 2050 metų, J. Bideno saulės energijos tikslai yra „siekiamybė, bet ne tikrovė“, – sakė Danas Pickeringas, Hiustono bendrovės „Pickering Energy Partners“ įkūrėjas. – Mėginant tai pasiekti, bus išleisti trilijonai. Efektyvus judėjimas šia kryptimi yra labai svarbus... bet labai brangus“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)