JAV prezidentas J. Bidenas parodė pavyzdį D. Trumpui: paskelbė savo mokesčių deklaraciją

JAV prezidentas J. Bidenas parodė pavyzdį D. Trumpui: paskelbė savo mokesčių deklaraciją


JAV prezidentas Joe Bidenas ir jo žmona Jill pernai uždirbo per 600 000 dolerių (beveik 500 000 eurų). Pirmadienį paskelbtoje 2020 metų mokesčių deklaracijoje J. Bidenas ir jo žmona, kuri dirbo koledžo dėstytoja, nurodė, kad jų metinės pajamos iki mokesčių siekė 607 337 dolerius. Jie sumokėjo 157 414 dolerių pajamų mokesčio federaliniu lygiu – tai atitinka 25,9 proc. tarifą. Dar 28 794 dolerių sutuoktiniai sumokėjo savo gimtojoje Delavero valstijoje.


Viceprezidentė Kamala Harris, kuri taip pat paskelbė savo mokesčių deklaraciją, sumokėjo daug daugiau mokesčių. Buvusi senatorė iš Kalifornijos ir jos vyras Dougas Emhoffas, iki šiol dirbęs advokatu, uždirbo 1 mln. 695 tūkst. 225 dolerius neatskaičius mokesčių. Federaliniu lygiu jie sumokėjo 621 893 dolerius pajamų mokesčio. Dar 125 004 doleriai sumokėti Kalifornijoje ir 56 997 – Vašingtone.


J. Bideno pirmtakas Donaldas Trumpas niekada neskelbė savo mokesčių deklaracijos. Jis buvo pirmasis JAV prezidentas nuo Richardo Nixono prezidentavimo, savo finansus laikęs paslaptyje.

REKLAMA


Praėjusį rugsėjį „The New York Times“ atskleidė, kad D. Trumpas vienuolika metų iš aštuoniolikos - nuo 2000 iki 2017 metų – nemokėjo pajamų mokesčio federaliniu lygiu, o 2016 ir 2017 metais sumokėjo tik po 750 dolerių.


J. Bidenas remia paliaubas Artimųjų Rytų konflikte


Artimųjų Rytų konflikte tarp Izraelio ir palestiniečių JAV prezidentas Joe Bidenas pasisako už paliaubas.


J. Bidenas per pokalbį telefonu su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu pirmadienį pareiškė savo paramą paliauboms, pranešė Baltieji rūmai. Jis su B. Netanyahu diskutavo ir apie pastangas, kurių JAV imasi šia kryptimi su Egiptu ir kitomis partnerėmis.


Toliau pranešime teigiama, kad J. Bidenas patvirtino savo poziciją, kad Izraelis turi teisę gintis. Kartu jis paragino Izraelį „imtis visų pastangų, kad būtų garantuotas nekaltų civilių saugumas“.


Tai buvo jau trečias J. Bideno pokalbis telefonu su B. Netanyahu nuo smurto atsinaujinimo. Pirmą kartą nuo savo kadencijos pradžios prieš beveik keturis mėnesius J. Bidenas šeštadienį kalbėjosi ir su palestiniečių prezidentu Mahmoudu Abbasu.


J. Bideno vyriausybė konflikte sulaukė vis didesnio spaudimo ir pirmadienį gynė savo elgesį nuo kritikos. Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki sakė, jog vyriausybė mano, kad „tylia intensyvia diplomatija“ šiuo metu gali padaryti daugiau. Praėjusią savaitę J. Bideno vyriausybės pareigūnai esą turėjo per 60 pokalbių su Izraelio, palestiniečių ir daugelio partnerių regione atstovais. Būta daug pokalbių „užkulisiuose“. Ne apie kiekvieną šių diplomatinių santykių aspektą skelbiami vieši pareiškimai.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)