„Sanofi“ vadovas: bendrovės kuriamos vakcinos nuo COVID-19 nereikės laikyti –70 laipsnių Celsijaus temperatūroje

„Sanofi“ vadovas: bendrovės kuriamos vakcinos nuo COVID-19 nereikės laikyti –70 laipsnių Celsijaus temperatūroje


Prancūzijos farmacijos milžinės „Sanofi“ kuriamos vakcinos nuo COVID-19 nereikės laikyti –70 laipsnių Celsijaus temperatūroje, jai pakaks ir įprastos šaldymo kameros, paskelbė „Sanofi“ Prancūzijos padalinio vadovas Olivier Bogillot.


Prieš savaitę Vokietijos bendrovė „BioNTech“ ir JAV milžinė „Pfizer“ pranešė, kad jų kuriamos vakcinos nuo COVID-19 efektyvumas siekia 90 proc. Bendrovės tikisi iki šių metų pabaigos pristatyti 50 mln. dozių vakcinos, o 2021 m. – 1,3 mlrd. dozių.


Tiesa, „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina turi vieną reikšmingą trūkumą – ją būtina laikyti –70 laipsnių Celsijaus temperatūroje, antraip ji tampa neveiksminga, o to nepavyks užtikrinti daugumoje ligoninių, jau nekalbant apie individualių gyventojų turimas šaldymo kameras.


„Mūsų vakcina bus kaip gripo vakcina, ją galima laikyti šaldytuve. Tai bus privalumas kai kuriose šalyse“, – televizijai „CNews“ sakė O. Bogillot.


Pasak jo, „Sanofi“ vakcina bus pradėta tiekti žmonėms kitų metų birželį.


Nors „Pfizer“ vakcina yra „truputį toliau pažengusi“ kūrimo stadijoje, teigė O. Bogillot, tačiau „viena laboratorija negalės aprūpinti dozėmis visos planetos“.


„Šių lenktynių pabaigoje mums reikės kelių nugalėtojų“, – sakė O. Bogillot. Jo teigimu, „Sanofi“ vakcina bus parduodama už „prieinamą“ kainą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)