Paryžiaus katedros gaisras atgims televizijos dramoje

Paryžiaus katedros gaisras atgims televizijos dramoje


Paryžiaus Dievo Motinos katedros gaisras taps medžiaga TV dramai.


Šių metų pavasarį liepsnos nuniokojo didžiąją dalį garsiosios katedros Prancūzijos sostinės širdyje. Prancūzų kino koncernas „Pathé“ nusprendė, kad tai puiki tema miniserialui. Apie atitinkamus planus TV mugėje „Mipcom“ Kanuose paskelbė su koncernu bendradarbiaujantis prodiuseris Philippe‘as Rousseletas.


„Pathé“ iki šiol kūrė tik kino filmus ir dabar pirmą kartą imsis TV produkcijos. „Paryžiaus Dievo Motinos katedra yra daugiau nei statinys, jis įkūnija prancūzų kultūros dvasią ir yra mūsų architektūrinio bei religinio paveldo perlas“, - sakė P. Rousseletas.


Balandį Paryžiaus Dievo Motinos katedrą suniokojusio gaisro metu išsilydė šimtai tonų švino – kenksmingos dulkės pasklido ore. Kai kurių aplinkosaugos aktyvistų ir Paryžiaus gyventojų teigimu, miesto valdžia, tvarkydama katedrą, neatkreipė reikiamo dėmesio į apsinuodijimo švinu riziką.


Paryžiaus regiono administracija liepą nurodė sustabdyti katedros valymo darbus, kol nebus imtasi priemonių apsaugoti darbuotojus nuo švino.

REKLAMA


Balandžio 15-osios gaisro metu nuo katedros stogo ir smailės išsilydė šimtai tonų švino, o vėjas šiuos teršalus išnešiojo gerokai už gotikinio šedevro ribų.


Birželį Paryžiaus prokurorai paskelbė, kad Paryžiaus Dievo Motino katedrą suniokojusį gaisrą galėjo sukelti numesta nuorūka ar elektros instaliacijos gedimas, ir pradėjo tyrimą dėl aplaidumo. Tiesa, kol kas įtarimai niekam nėra pareikšti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)