Kova su klimato kaita: Airija ketina atsisakyti naujų benzininių ir dyzelinių automobilių

Kova su klimato kaita: Airija ketina atsisakyti naujų benzininių ir dyzelinių automobilių


Airijos premjeras Leo Varadkaras paskelbė, kad pagal naująjį kovos su klimato kaita planą šalyje nuo 2030 m. bus uždraudžiama prekiauti naujomis benzinu ir dyzelinu varomomis transporto priemonėmis.


Airijos vyriausybė tikisi, kad iki draudimo įsigaliojimo šalies gatvėse riedės apie 950 tūkst. elektromobilių ir bus įrengtas įkrovimo stotelių tinklas.


Šis draudimas yra viena iš 180 plano dalių, kurios aprėpia verslą, statybą, transporto, žemės ūkį ir atliekų perdirbimą. Planu tikimasi iki 2050-ųjų pasiekti, kad Airijos šiltnamio efektą sukeliančių dujų tarša taptų nuline.


„Mūsų požiūris yra toks, kad mes turime paskatinimais, reguliavimu ir informavimu raginti žmones ir verslą keisti įpročius ir priimti naujas technologijas. Mūsų tikslas yra pereiti prie žemos taršos ir tvaraus klimato visuomenės. Mūsų raginimas – veikti kovoje už mūsų planetos išsaugojimą“, – sakė L. Varadkaras.


Dublinas taip pat tikisi padidinti iš atsinaujinančių išteklių pagaminamos elektros energijos dalį padidinti nuo dabartinių 30 proc. iki 70 proc. Šį tikslą tikimasi pasiekti jau 2030-aisiais.

REKLAMA


Kovos su klimato kaita plane taip pat įrašytas siekis visiškai nebenaudoti neperdirbamo plastiko gaminių ir didinti mokesčius sunkiai perdirbamų produktų gamintojams.


Kovos su klimato kaita organizacijos „Žemės draugai“ (angl. „Friends of the Earth“) vadovas Oisinas Coghlanas planą vadino „didžiausia inovacija Airijos klimato politikoje per pastaruosius 20 metų“.


Tiesa, „Greenpeace“ sukritikavo Airijos vyriausybę dėl to, kad ši įstatymiškai neįteisino tikslo iki 2050-ųjų iki nulio sumažinti šiltnamio dujų taršą, o tik išsikėlė tai kaip tikslą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>