Irane – nuo 1979 m. neregėtas dalykas: moterims leista stebėti vyrų futbolo rungtynes

Irane – nuo 1979 m. neregėtas dalykas: moterims leista stebėti vyrų futbolo rungtynes


Irano moterys pirmą kartą po 1979 metų islamo revoliucijos buvo įleistos į stadiono tribūnas stebėti vyrų futbolo rungtynių. Tai trečiadienį pranešė naujienų agentūra ISNA.


Irano valdžia davė leidimą kelioms dešimtims moterų antradienio vakare apsilankyti Teherano stadione, kur vyko draugiškas Irano ir Bolivijos rinktinių mačas, pasibaigęs iraniečių pergale 2:1.


Skirstant bilietus pirmenybė buvo teikiama rinktinės futbolininkų šeimoms, sportininkėms, atstovaujančioms šalies rinktinei, moterims, dirbančioms Irano futbolo federacijoje.


Irane – nuo 1979 m. neregėtas dalykas: moterims leista stebėti vyrų futbolo rungtynesIrane – nuo 1979 m. neregėtas dalykas: moterims leista stebėti vyrų futbolo rungtynesIrane – nuo 1979 m. neregėtas dalykas: moterims leista stebėti vyrų futbolo rungtynesIrane – nuo 1979 m. neregėtas dalykas: moterims leista stebėti vyrų futbolo rungtynesIrane – nuo 1979 m. neregėtas dalykas: moterims leista stebėti vyrų futbolo rungtynes


Netrukus po islamo revoliucijos pergalės Irane buvo įvestas draudimas moterims lankytis vyrų komandų futbolo rungtynėse. Irano prezidentas Hasanas Rouhani ne kartą yra pareiškęs, kad nėra šios priemonės šalininkas.


Kol kas nežinoma, ar tai yra tik pavienis atvejis, ar ateityje Irano moterys galės stebėti vyrų futbolo rungtynes stadionuose.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>