Europos Parlamento pirmininkė R. Metsola: darbas bus pradėtas tuojau pat

Omar Havana nuotr.


Dabartinė Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola paskelbė, kad antradienį įvyks pirmasis oficialus ES politinių frakcijų lyderių susitikimas po visuotinių ES rinkimų.


R. Metsolos teigimu, naujasis parlamentas „pradės dirbti tuojau pat. Jau antradienį... įvyks pirmasis Parlamento pirmininkų sueigos posėdis, kuriame dalyvaus politinių frakcijų vadovai“.


Be kita ko, jie turėtų „atlikti Europos rinkimų inventorizaciją, kad būtų galima išrinkti kitą Europos Komisijos pirmininką ir parengti naujojo parlamento sandaros planą“, – paaiškino R. Metsola.


„Ateinančiomis savaitėmis reikės suburti politines frakcijas bei suformuoti daugumas, kad būtų galima parengti politinę programą, kurioje bus nubrėžtas ateinančių metų sąjungos kursas.“


„Liepos 16 d. Strasbūre įvyks steigiamasis naujojo, 10-ojo parlamento posėdis“, – kalbėjo R. Metsola.


„Būdama šio parlamento pirmininke, šiandienos rezultatus vertinu kaip ženklą, kad mūsų tautos pasitiki parlamentu ir patiki jam vadovauti ateinančių penkerių metų Europos planams, tačiau taip pat kaip ženklą, kad turime dėti daugiau pastangų, kad pasiektume žmones. Europa nubalsavo. Demokratija gyva, o mūsų parlamentas konstruktyviai dirbs visų europiečių labui.“


DPA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)